Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Δείτε τη λίστα με τα 10 ζώα που δεν θα πιστεύετε ότι τρώνε οι άνθρωποι!…

Πώς θα σας φαινόταν αν επιστρέφατε στο σπίτι το μεσημέρι και αντικρίζατε στο τραπέζι ένα πιάτο γεμάτο αράχνες, που σας περιμένει να το... δοκιμάσετε; Φρίκη, έτσι; Για φέρτε ξανά τώρα στο μυαλό σας την ίδια σκηνή, αλλά στη θέση των αραχνών βάλτε μεταξοσκώληκες, μια χελώνα, ή ακόμη και έναν αρουραίο! Μπορεί και μόνο που το σκέπτεστε να νιώθετε ήδη το στομάχι σας να ανακατεύεται από αηδία, ωστόσο......όλα αυτά που αναφέραμε -και ένα σωρό άλλα ζώα- σε μερικές χώρες αποτελούν βασικά συστατικά για τα πιο λαχταριστά φαγητά! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε παρακάτω μια απίστευτη λίστα με φαγώσιμα τέτοιους είδους και περιμένουμε τις εντυπώσεις σας...



 
10. Ελέφαντας
Ο ελέφαντας του δάσους δεν κυνηγιέται μόνο για το ελεφαντόδοντό του, αλλά και για το κρέας του. Είναι ζώο που μπορεί να προσφέρει πάνω από 1.000 κιλά κρέατος, κάτι που σημαίνει πως, δυστυχώς, ο εκάστοτε λαθροκυνηγός κάνει μια... περιουσία όταν το σκοτώσει.
 
9. Γορίλας
Μπορεί οι γορίλες να απειλούνται με εξαφάνιση, ωστόσο διάφοροι πληθυσμοί των αφρικανικών εθνών δεν νοιάζονται. Η κατανάλωση των γοριλών (και χιμπατζήδων) είναι μια πολύ παλιά παράδοση στην Αφρική, που συνεχίζεται μέχρι και τις μέρες μας.
 
8. Μεταξοσκώληκες
Οι μεταξοσκώληκες αποτελούν το κύριο συστατικό σε ένα πολύ δημοφιλές πιάτο στην Κορέα, όπου πασπαλίζονται με φρυγανιά και τηγανίζονται σε λάδι, ενώ σε ορισμένες περιοχές γίνονται και... σουβλάκια 
 
7. Μυρμήγκια
Σε ορισμένες χώρες τα μυρμήγκια αποτελούν δημοφιλή προσθήκη σε σοκολατάκι, ενώ σε άλλες (όπου τα μυρμήγκια είναι μεγάλα σε μέγεθος), καταναλώνονται τηγανητά ή ψητά. Αν επιθυμείτε να απολαύσετε μυρμήγκια στη Γαλλία, μπορείτε να τα βρείτε σε ράβδους σοκολάτας.
 
6. Puffer fish
Πρόκειται για ψάρι που στην Ασία -και ιδιαίτερα στην Κίνα- θεωρείται ως υψηλή σπεσιαλιτέ. Η ιδιαιτερότητα του; Είναι μολυσμένο, αφού διαθέτει ειδικούς αδένες που περιέχουν το δηλητήριο τετραδοτοξίνη, που παραλύει το αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας επώδυνο θάνατο εντός 5 λεπτών! Κάθε χρόνο, χάνουν τη ζωή του από αυτό το φαγητό 100 άτομα, ωστόσο οι καλοφαγάδες δεν σταματούν να το βάζουν στο τραπέζι τους.
5. Αρουραίος
Ως γνωστόν, ο αρουραίος αποτελεί είδος διατροφής σε κάποιες χώρες και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν ακούτε για πρώτη φορά. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι συνήθιζαν να καταναλώνουν αυτό το τρωκτικό, ενώ σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να το κάνουν και τώρα, θεωρώντας το ως απαράμιλλη λιχουδιά. Σε κάποια μέρη, πάντως, οι κάτοικοι αναγκάζονται να καταναλώσουν αρουραίο μόνο σε περίπτωση πείνας, όπως συμβαίνει π.χ. στη Βόρεια Κορέα.
 
4. Άλογο
Το κρέας αλόγου δεν είναι μόνο για τα σκυλιά, αλλά είναι πολύ δημοφιλές και σαν ανθρώπινο φαγώσιμο σε πολλές δυτικές χώρες. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, έχουν συγκεκριμένα κρεοπωλεία, τα οποία δεν πωλούν τίποτα άλλο, παρά μόνο κρέας αλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 4 εκατομμύρια αλόγων τρώγονται κάθε χρόνο
 
3. Σκύλος
Στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε ότι θα φάμε... σκύλο, ωστόσο αυτό είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην Ασία και στο Νότιο Ειρηνικό. Για ορισμένους λαούς τα σκυλιά είναι μια πολύ καλή πηγή διατροφής, καθώς έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από τους αρουραίους κι έτσι τροφοδοτούνται περισσότεροι άνθρωποι.
 
2. Χελώνα
Η χελώνα ήταν ένα δημοφιλές έδεσμα στην Βικτωριανή Εποχή, ωστόσο, λόγω διαμαρτυριών, πλέον προστατεύεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Μερικά είδη χελώνας γλυκού νερού βρίσκονται σε αφθονία στις ΗΠΑ και δεν προστατεύονται, οπότε επιτρέπεται η ελεύθερη κατανάλωσή τους, ενώ σε κάποιες περιοχές της Ασίας, η θαλάσσια χελώνα -που απειλείται με εξαφάνιση- αλιεύεται παράνομα και τρώγεται.
 
1. Αράχνη
Για τους περισσότερους, και μόνο η σκέψη ενός φαγητού που περιλαμβάνει αράχνες, προκαλεί αποστροφή. Παρ' όλα αυτά, σε διάφορα μέρη του κόσμου οι αράχνες αποτελούν λιχουδιά, όπως συμβαίνει π.χ. στην Καμπότζη, όπου πωλούνται και σε πάγκους στο δρόμο (όπως τα... κάστανα στην Ελλάδα, δηλαδή!).
 
tempo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: