Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή!! Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες σε ηλεκτρονική μορφή μπορεί να περιέχουν ιό!!!

SAN ANTONIO – Το γραμματοκιβώτιο σας μπορεί να γεμίζει με χριστουγεννιάτικες κάρτες από τους φίλους και την οικογένεια, και έτσι θα μπορούσε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας (inbox). Αλλά καλύτερα να προσέξετε, γιατί στο email σας...
...ορισμένα από αυτά τα μηνύματα ευχών θα μπορούσαν να είναι από hackers με απώτερο σκοπό να κλέψουν δεδομένα από τον υπολογιστή σας.


Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να στείλετε  ευχές σε αυτούς που αγαπάτε. Αλλά αυτές τις μέρες, πολλοί από εμάς επιλέγουμε να στέλνουμε τις κάρτες μας, με τον πλέον γνωστό ηλεκτρονικό τρόπο, τις κάρτες σε ηλεκτρονική μορφή.

Ενώ, η αποστολή ηλεκτρονικής κάρτας, είναι πιο οικονομικός και ξεκούραστος τρόπος ώστε να εκφράσουμε τις ευχές μας, καιροφυλακτεί ένας μεγάλος κίνδυνος, οι επιθέσεις μέσω email . Λοιπόν, πώς ξέρετε ποια ηλεκτρονική κάρτα είναι ασφαλής για να την ανοίξετε; Ειδικός σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας μας ενημερώνει ότι  καμία από αυτές δεν θα πρέπει να ανοιχθεί.
Επίσης δεν θα πρέπει ποτέ να κάνετε «κλίκ» πάνω σε συνδέσμους από άγνωστες επαφές και ιστότοπους των οποίων το περιεχόμενό σας γεννά αμφιβολίες. Δε γνωρίζετε ποτέ τι μπορεί να κρύβεται από πίσω.

Τέλος, μια γρήγορη σάρωση με το λογισμικό ασφάλειας σας θα σας ενημερώσει αν ο υπολογιστής έχει μολυνθεί.

secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: