Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ

10 λόγοι που η περίοδος δεν έρχεται..

Όσες το έχετε ζήσει ξέρετε πόσο δυνατά χτυπάει η καρδιά μιας γυναίκας όταν έχει καθυστέρηση στην περίοδο της ενώ προσπαθεί να μείνει έγκυος.
Η εγκυμοσύνη είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν η περίοδος καθυστερεί. Αλλά είναι η εγκυμοσύνη ο μόνος λόγος καθυστέρησης περιόδου; Εδώ είναι οι 10 πιό κοινοί λόγοι που καθυστερεί η περίοδος.



Υπερβολικό Άγχος-Στρες

Το στρες μπορεί να έχει επιπτώσεις σε πολλά πράγματα στις ζωές μας, συμπεριλαμβανομένων και των περιόδων μας.
Μερικές φορές το σώμα μας παράγει τις ορμόνες που σταματούν την περίοδο. Η συνεργασία με το γιατρό ή τη μαία σας μπορεί να σας βοηθήσει να υπολογίσετε τι πρέπει να κάνετε για να χαλαρώσετε και να ξαναβρείτε τον κύκλο σας.

Ασθένεια
Η ξαφνική, σύντομη ασθένεια ή ακόμα και μια πιό μακροχρόνια ασθένεια μπορεί να αλλάξει τον κύκλο σας και να σταματήσει η περίοδός σας.
Αυτό είναι συνήθως προσωρινό.

Αλλαγές
Τα μεταβαλλόμενα προγράμματα μπορούν πραγματικά να αποσυντονίσουν το ρολόι του οργανισμού.Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν κάνετε υπεραντλαντικά ταξίδια.

Φάρμακα
Άν έχετε πάρει κάποιο φάρμακο ίσως να είναι η αιτία για την καθυστέρηση της περιόδου σας.Βεβαιωθείτε άν φταίει για την καθυστέρηση κάποια αλλαγή στα φάρμακα σας και μιλήστε στο γιατρό ή τη μαία σας για πιθανή παρενέργεια.Είναι πολύ κοινό με τα αντισυλληπτικά χάπια.

Υπερβολικό βάρος

Το πάρα πολύ βάρος μπορεί ορμονικά να μετατοπίσει τους κύκλους σας και να τους σταματήσει ακόμη.Οι περισσότερες γυναίκες θα δουν μια επιστροφή στους κανονικούς κύκλους και τη γονιμότητα με την απώλεια κάποιου βάρους.

Ελλειποβαρείς

Εάν δεν έχετε αρκετό λίπος στο σώμα τότε μπορεί να μην έχετε κανονικές περιόδους, μερικές φορές μπορεί ακόμη και να σταματήσει εντελώς η περίοδός σας. Αυτό καλείται αμηνόρροια. Παίρνοντας κιλά και φθάνοντας σε φυσιολογικό επίπεδο το βάρος σας θα επιστρέψει και η περίοδός σας.
Το χαμηλο βάρος κάτω του φυσιολογικού είναι μια συχνή αιτία αμηνόρροιας στις γυναίκες που είναι επαγγελματίες αθλήτριες.

Λάθος υπολογισμοί

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος ποικίλλει από τη γυναίκα στη γυναίκα.
Ενώ λέμε ότι ο μέσος εμμηνορροϊκός κύκλος είναι 28 ημέρες, αυτό δεν ισχύει για την καθεμία. Μερικές φορές η περίοδός μας έρχεται πιο αργά,άλλες φορές έρχεται λίγο νωρίτερα.Μετράτε τις μέρες που έχετε καθυστέρηση βάσει του μεγαλύτερου κύκλου σας.

Περιεμμηνόπαυση

Η Περιεμμηνόπαυση είναι η χρονική περίοδος όπου η γυναίκα περνάει από την αναπαραγωγική ηλικία σε μια μη-αναπαραγωγική ηλικία.
Οι περίοδοί σας μπορούν να είναι ελαφρύτερες, βαρύτερες, συχνότερες ή λιγότερο συχνές - αλλά συνήθως γίνονται μη κανονικές.
Εάν δεν επιθυμείτε εγκυμοσύνη,να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε προφυλάξεις επειδή είναι πιθανό να είστε ακόμα γόνιμες.

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό γεγονός ζωής και σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας.Στην εμμηνόπαυση μπαίνει η γυναίκα αφού έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς να έχει καθόλου περίοδο.

Εγκυμοσύνη

Τελικά! Ναι, η καθυστέρηση περιόδου μπορεί να σημαίνει ότι είστε έγκυος!Ένα απλό τεστ εγκυμοσύνης μπορεί συνήθως να σας βοηθήσει να μάθετε εάν έχετε χάσει την περίοδό σας επειδή είστε έγκυος.

Τι έπεται;

Εάν είστε έγκυος, πρέπει να κανονίσετε συνάντηση με το γιατρό σας.

Εάν το τέστ είναι αρνητικό,περιμένετε μία εβδομάδα και επαναλάβετε.
Εάν και το δεύτερο τέστ είναι αρνητικό και εξακολουθείτε να έχετε καθυστέρηση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

mamma.forumotion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: