Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Απόφαση για νέα 24ωρη απεργία

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Σηκώνουν χειρόφρενο και αύριο Τρίτη.

Σήμερα η πρωτεύουσα είναι χωρίς Μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο λόγω 24ωρης απεργίας.

Στάση εργασίας σήμερα και στα λεωφορεία, που θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Τρίτη και την Τετάρτη . Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι διοικήσεις./

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Αττικής. Μετά τη σημερινή απεργία...
...οι εργαζόμενοι στο Μετρό προχωρούν σε νέα 24ωρη κινητοποίηση και αύριο Τρίτη.
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ανάλγητη την πολιτική της κυβέρνησης και υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό, ότι μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών και η μη αύξηση των εισιτηρίων.

Δύσκολη Δευτέρα
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον ΗΣΑΠ, σήμερα Δευτέρα έχουν σηκώσει χειρόφρενο για 24 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στην Αττική.


 Την ίδια μέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 5 ώρες, και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη Γενική Συνέλευση.

Η συνέλευση είναι κρίσιμη, καθώς θα καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Ήδη πάντως έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη.
Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και τα τραμ.

Την ίδια στιγμή οι διοικήσεις των μέσων μεταφοράς ετοιμάζουν αλλεπάλληλες προσφυγές στη δικαιοσύνη, ώστε να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές. Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Από αύριο, Τρίτη, θα ισχύουν οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Όσοι έχουν παλιά εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 14 του μηνός και από εκεί και πέρα μπορούν να τα ανταλλάξουν σε ενάμιση μήνα με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

Χωρίς αλλαγές το νομοσχέδιο
Το απόγευμα της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των αστικών συγκοινωνιών.

Από το νομοσχέδιο αφαιρέθηκε ο όρος για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, και πλέον γίνεται λόγος για αντικατάστασή τους, στο πλαίσιο των νέων οργανισμών.
Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στην κατηγορία αποσπασμένων εργαζομένων για τις υποχρεωτικές μετατάξεις, εκτός του ομίλου ΟΑΣΑ.

Από τις μετατάξεις εξαιρούνται όσοι εργαζόμενοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, το οποίο θα ασκήσουν εντός του 2011.
Το νομοσχέδιο αναμένεται αν συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους κάνουν λόγο για προσχηματικό διάλογο του υπουργείου και δηλώνουν ότι καταπατήθηκαν οι κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει.
Δηλαδή για την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, το υπουργείο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεσμεύεται για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, όμως για τα άλλα δύο, είχε δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή του.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: