Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εμπόλεμη ζώνη το Κάιρο!

Η πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου συνεχίζει να αποτελεί για έκτη μέρα το κεντρικό σημείο διαδηλώσεων των πολιτών της Αιγύπτου. Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων που κάνουν επίδειξη δύναμης στους δρόμους της πόλης.

Οι διαδηλωτές αψηφούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ από το μεσημέρι και εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, που θυμίζει κυριολεκτικά εμπόλεμη ζώνη. Μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις σε χαμηλό ύψος, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των αρμάτων.

Στο μεταξύ...
...το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε τον επαναπατρισμό των Ελλήνων της Αιγύπτου, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν. Η πρεσβεία και οι προξενικές Αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο είναι σε συνεχή επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων στην Αίγυπτο, όπως και με το Πατριαρχείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέγουν, όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Οι οδηγίες που δίνονται στους ομογενείς είναι να παραμείνουν στις κατοικίες τους, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στους δρόμους.

newsday.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: