Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σημαντικότερος εν ζωή καλλιτέχνης ο Μ. Θεοδωράκης!

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας το Βήμα, ο Μίκης Θεοδωράκης, θεωρείται από το 47,7% των ερωτηθέντων ο «σημαντικότερος Έλληνας μουσικός για το 2010» αλλά και (δεδομένου του υψηλού ποσοστού του) ο σημαντικότερος εν ζωή Έλληνας καλλιτέχνης.

Ο Λάκης Λαζόπουλος...
...βρίσκεται επίσης στην κορυφή των «σημαντικότερων καλλιτεχνών από τον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου» με ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 41,1%. Δεύτερος στον κατάλογο των ηθοποιών βρίσκεται ο Θανάσης Βέγγος, ενώ ακολουθούν ο Πέτρος Φιλιππίδης (19,4%), ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος (15,2%) ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος (13,8%), ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης (12%), ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας (10,9%), ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Σταμάτης Φασουλής (8,7%) και η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου (7,6%).

Στον χώρο της μουσικής υψηλά διατηρούνται οι μετοχές του Γιώργου Νταλάρα (25,4%), της Χ. Αλεξίου (21,1%), του Διονύση Σαββόπουλου (13,3%) και του Σταμάτη Κραουνάκη (11,9%), ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται ο Σάκης Ρουβάς (9,4%) καθώς και (αυτό είναι έκπληξη) η νέα τραγουδοποιός Μόνικα (6,3%).

Στους αθλητές πρώτος έρχεται ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Διαμαντίδης (26,1%). Ακολουθούν ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης Βλάσης Μάρας (22,1%), ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης (16,9%) και ο αθλητής του στίβου Περικλής Ιακωβάκης (15,6%).

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: