Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Στο νέο κτίριο οι μετανάστες, μετά το ολονύκτιο θρίλερ!

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις και παρά την εμπλοκή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ως προς την αποχώρηση των μεταναστών από το παλιό κτίριο της Νομικής, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στην Πατησίων και Ηπείρου έδωσε τελικά το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση των απεργών πείνας.

Οι μετανάστες εκκένωσαν το κτίριο, προκειμένου...
...να μεταφερθούν στο νέο χώρο, πραγματοποιώντας πορεία από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Η πορεία προς το νέο χώρο μετεγκατάστασης έγινε συνοδεία σημαντικής αστυνομικής δύναμης. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα  για να συνοδέψει τους απεργούς πείνας, εξαιτίας των μαραθώνιων διαβουλεύσεων που διήρκησαν μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα περίπου διαλύθηκε, με αποτέλεσμα στην πορεία να συμμετέχουν μόνο οι μετανάστες και μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.

Ενώ διαφαινόταν ότι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει σε συμφωνία αποχώρησης των μεταναστών και μεταφοράς τους στο κτίριο της Πατησίων και Ηπείρου, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου εξέφρασε επιφυλάξεις για τον αριθμο των ατόμων, πέρα από τους μετανάστες απεργούς πείνας, που θα εγκαθίσταντο τη νύχτα στο χώρο που είχε παραχωρήσει. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης έκαναν λόγο γαι εμπαιγμό και δήλωσαν, στη συνέχεια, πως θα παρέμεναν στο κτίριο, αφού ήταν αδύνατο να περιφέρονται στην Αθήνα μέχρι το πρωί.

Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρότεινε τη μεταφορά τους σε κτίριο στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά μετανάστες και αλληλέγγυοι δεν έκαναν δεκτή την πρόταση.

Ώρες πριν και έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, είχε συμφωνηθεί να συνεχίσουν οι μετανάστες την πανελλαδική απεργία πείνας τους σε νεοκλασικό κτίριο, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου που ανήκει σε ιδιώτη και οι μετανάστες να μεταφερθούν στο κτίριο με την αστυνομία να φυλά περιμετρικά το χώρο «για την αποτροπή τυχόν ακροδεξιών επιθέσεων». Επίσης, να επιτρέπεται η είσοδος στο κτίριο συγκεκριμένου αριθμού μελών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Οι αλληλέγγυοι θα βρίσκονται σε διπλανό οικόπεδο. Τέλος, οι μετανάστες να φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: