Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Συνδρομή ταξιτζήδων στη μάχη με τα σκουπίδια

Προσέφεραν 5.000 ευρώ για τα ανταλλακτικά των απορριμματοφόρων. “Είμαστε ενεργοί πολίτες” δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί "Ο Ερμής" Κώστας Γιαννακάκης (φωτ.)

Της Βαρβάρας Ζούκα
vzouka@makthes.gr


Το κοινωνικό τους πρόσωπο δείχνουν οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι...
...συνδράμουν εμπράκτως τις προσπάθειες του κεντρικού δήμου, ώστε να καθαρίσει η πόλη από τους τόνους των σκουπιδιών που την έπνιγαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το σωματείο ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης “Ο Ερμής” προσφέρει στον δήμο Θεσσαλονίκης το ποσό των 5.000 ευρώ, με σκοπό να αγοραστούν ανταλλακτικά, για να επιδιορθωθεί μέρος των απορριμματοφόρων που παραμένουν παροπλισμένα λόγω βλαβών.

“Για τα οικονομικά μεγέθη του σωματείου μας τα 5.000 ευρώ είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό. Πρωτίστως είμαστε ενεργοί πολίτες κι ελπίζουμε η συμβολική αυτή κίνηση, στην οποία προχωρήσαμε από τη δική μας πλευρά, να βρει μιμητές”, ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί "Ο Ερμής" Κώστας Γιαννακάκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, τα ανταλλακτικά που θα αγοραστούν με το χρηματικό ποσό που προσφέρουν οι ιδιοκτήτες ταξί υπολογίζεται ότι επαρκούν για την επιδιόρθωση περίπου δεκαπέντε απορριμματοφόρων οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αβραμίδης, για να μην υπάρξει εμπλοκή με χρονοβόρες διαδικασίες, κρίθηκε προτιμότερο η προμήθεια των ανταλλακτικών να προχωρήσει από το ίδιο το σωματείο, βάσει της σχετικής λίστας που θα του επιδοθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Βοήθεια και από Καστοριά
Από χθες στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται και τρία απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου Καστοριάς, τα οποία συμμετέχουν στη διαδικασία της αποκομιδής των σκουπιδιών. Τα απορριμματοφόρα από την Καστοριά αναμένεται να μείνουν στην πόλη μέχρι και αύριο, ενώ από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται ότι θα καταφθάσει κι ένα μεγάλο απορριμματοφόρο του δήμου Αθηναίων.

“Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, οπότε και πρόκειται να συζητηθεί το ζήτημα της διάθεσης του απορριμματοφόρου”, εξήγησε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πάντως, η εικόνα στις γειτονιές της πόλης άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά. Η αποκομιδή γίνεται ημερησίως κατά μέσο όρο με περίπου τριάντα απορριμματοφόρα, ενώ μέχρι πρότινος τα οχήματα που επιχειρούσαν στους δρόμους της πόλης περιορίζονταν σε μόλις δέκα έως το πολύ είκοσι τρία.

ta-eidaolla.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: