Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Βαρυχειμωνιά για ολόκληρη την εβδομάδα...

Νεφώσεις, βροχοπτώσεις, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά... είναι τα στοιχεία που θα συνθέτουν τα καιρικά φαινόμενα της εβδομάδας που ξεκινά για την χώρας μας.

Τα φαινόμενα  κατά τόπους θα είναι πιο ισχυρά, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους  στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη εβδομάδα συνοψίζεται στα ακόλουθα.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου. Βροχές, καταιγίδες, τοπικές  χιονοπτώσεις.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί, έντασης 3 – 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί από 8 ως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη  θα εκδηλωθούν βροχές και το βράδυ  πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κελσίου.

Στο Ιόνιο, την  Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, αναμένονται  νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και στα κεντρικά, ενώ  στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλία, την  Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και  την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με σποραδικές βροχές, ενώ  πιθανότητα χιονοπτώσεων υπάρχει για  τα ορεινά.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές βροχές. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου. Καταιγίδες, χιονοπτώσεις, πρόσκαιρη βελτίωση.

Νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στις θαλάσσιες και  παράκτιες περιοχές της χώρας  αναμένουμε καταιγίδες. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά, ενώ στα ορεινά της χώρας θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Από το βράδυ  θα σημειωθεί πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 4 μποφόρ και στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Βροχές και καταιγίδες.


Νεφώσεις που  βαθμιαία θα ενταθούν και θα δώσουν σποραδικές βροχές και κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες, αναμένουμε για την Τετάρτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα ενταθούν στα νότια της χώρας με ένταση που θα φθάσει τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια επίπεδα.

Πέμπτη 24/02/2011. Χιονοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις άνεμοι.

Επιδείνωση του  καιρού αναμένουμε για την Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και στα  κεντρικά της χώρας. Οι άνεμοι στα  δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Παρασκευή 25/02/2011. Χιονοπτώσεις και  καταιγίδες.


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κατά τόπους καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την ερχόμενη Παρασκευή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί, έως θυελλώδεις, ενώ χιόνι θα πέσει ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση.


24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: