Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αθηναγόρας νικητής του «Top Chef»!

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ανακηρύχθηκε πρώτος Έλληνας top chef ρίχνοντας αυλαία στο ριάλιτι μαγειρικής του ΑΝΤ1!

Ο 26χρονος «τσέπωσε» χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ, ενώ δήλωσε πως θα δώσει μερίδιο στον δεύτερο, τον Μιχάλη Νουρλόγλου, ως δώρο για τον επικείμενο γάμο του.

Ο τελικός, πάντως, είχε απ’ όλα: από...
καμένα φαγητά μέχρι φωτιές στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά και στοιχεία από... «Master Chef»!

Ο τελικός του «Top Chef» ξεκίνησε...
...με τους τρεις φιναλίστ -τον Αθηναγόρα, τον Μιχάλη και τον Γιώργο- να μαθαίνουν τα μυστικά της μοριακής κουζίνας από τον Ερβέ Προνζάτο. Τσίχλες μέσα σε «μπιλάκια» είδαμε, ενώ μάθαμε πως μπορούμε να κάνουμε παγωτό σε μερικά μόνο λεπτά χάρη στο... άζωτο.
Οι παίκτες κλήθηκαν να φτιάξουν πιάτα με τις τεχνικές που έμαθαν, δοκιμασία από την οποία αποχώρησε ο Γιώργος, αφού πρώτα ξεστόμισε ένα «στο διά*λ*, μην τα σπάσω» και τα παράτησε για λίγο , όταν έβαλε ακατάλληλο σκεύος στο φούρνο μικροκυμάτων και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί!

«Παιδιά κάτι βγάζει καπνό εκεί μέσα», φώναξε πανικόβλητη η Νάντια Μπουλέ και ο Γιώργος της απάντησε: «μοριακή κουζίνα δεν ήθελες; Ορίστε και χωρίς καπνό»! «Μοριακή, όχι πυρηνική», του ανταπάντησε η παρουσιάστρια κι αν αυτό ήταν χιούμορ τότε μας έπιασε... ψύχρα.

Αθηναγόρας και Μιχάλης διασταύρωσαν τα μαχαίρια τους στην τελική δοκιμασία, για την οποία το πλατό χωρίστηκε στα δύο, δημιουργώντας δύο εστιατόρια. Οι μάγειρες βάφτισαν τα εστιατόριά τους, επιμελήθηκαν διακόσμηση και κάθε λεπτομέρεια και κλήθηκαν να φτιάξουν 5 πιάτα για 30 άτομα ο καθένας (τουτέστιν 150 έκαστος), έχοντας ως βοηθούς όλους όσους συμμετείχαν στο παιχνίδι! Ποιοί στρώθηκαν να φάνε; Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι από τον χώρο της εστίασης.

Ηλίας Μαμαλάκης, Χριστόφορος Πέσκιας, Απόστολος Τραστέλης και Ερβέ Προνζάτο έκαναν τις τελευταίες τους τηλεοπτικές γευσιγνωσίες και ανακοίνωσαν το όνομα εκείνου που ήθελαν να κερδίσει. Ομόφωνα Αθηναγόρας ήταν η ετυμηγορία, με την Νάντια Μπουλέ να την ανακοινώνει απλά, λιτά κι απέριττα.

Ο Αθηναγόρας, λοιπόν, κέρδισε τις 50.000 και δήλωσε πως κάνει δώρο στον Μιχάλη για τον γάμο του... τα μισά! Σας θυμίζει κάτι από «Master Chef» αυτό; Πολλές οι ομοιότητες παιδί μου!

Στα 26 ο topchef, στα 26 και ο master chef. Μπακούρι δηλώνει ο πρώτος, μπακούρι και ο δεύτερος. Θα μοιραστεί τα λεφτά με τον δεύτερο λέει ο ένας, θα μοιραστεί τα λεφτά με τον δεύτερο κι ο άλλος! Άσε που στο τέλος έπεσαν λευκά κομφετί και στα δύο ριάλιτι μαγειρικής... χάθηκαν τα χρωματιστά;

Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν αναφώνησε η Νάντια Μπουλέ «θα καταρρεύσω» όπως η Ευγενία Μανωλίδου...

allisgossip.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: