Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Πολιτικό μνημόσυνο Βενιζέλου στα Χανιά

Στους τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων, τελέστηκε σήμερα το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Στο μνημόσυνο, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», ομιλητής ήταν...
...ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκος Σηφουνάκης, που εκπροσώπησε και την κυβέρνηση.

«Η ιστορία τον έχει κατατάξει σε ένα από τους μέγιστους Έλληνες πολιτικούς, όχι των τελευταίων 190 χρόνων. δηλαδή από τη δημιουργία του νεότερου ελληνικού κράτους, αλλά των τριών χιλιάδων χρόνων της ύπαρξης του Ελληνισμού,» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Στην τελετή παρόντες ήταν ακόμα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησε η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ο βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, δήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και τοπικών αρχών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος, στη Χαλέπα Χανίων, με τις απονομές των βραβείων του Θ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που οργανώνει κάθε χρόνο το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Τα βραβεία φέτος απονεμήθηκαν ως εξής:

-Α΄ βραβείο: Βαρβάρα - Μαρία Κουλαουζίδου, Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, Αθήνα.

-Β΄ βραβείο: Διονύσης Ασημιάδης, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

-Γ΄ βραβείο: Ανέστης Τσιαρτσιανίδης, 4ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Επίσης ως νέοι εταίροι του ιδρύματος αναγορεύτηκαν οι: Δήμος Καλλιθέας, Σύνδεσμος Κρητών Καλλιθέας, Σύλλογος Κρητών Ν. Πέλλας «Ο Ψηλορείτης», Βεργανελάκης Μιχάλης, δικηγόρος και Κακαβελάκης Δημήτρης, συγγραφέας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: