Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από το σεισμό της Ιαπωνίας

Τι δήλωσε ο Β. Παπαζάχος

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος σχετικά με το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ρηγμάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η σεισμική δράση μετά το σεισμό της Ιαπωνίας «θα προχωρήσει ανατολικά και δεν έχει καμία...
σχέση με την Ελλάδα». Ο διακεκριμένος καθηγητής σημείωσε μάλιστα ότι η δραστηριότητα μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο Β. Παπαζάχος τόνισε ότι η περίπτωση της Ιαπωνίας είναι πολύ διαφορετική από την περίπτωση της Ελλάδας. Όπως εξήγησε, «η κίνηση των πλακών στην Ιαπωνία είναι δεκαπλάσια από αυτή που παρατηρείται στην Ελλάδα».

Ο Β. Παπαζάχος δήλωσε ότι τα κτίρια στην Ελλάδα είναι γερά, αλλά πολλά έχουν κτιστεί με τον παλιό αντισεισμικό νόμο. Γι’ αυτό τόνισε ότι «η Πολιτεία πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τα κτίρια. Θα πρέπει να γίνει ιεραρχημένος έλεγχος, σε συνεργασία με τους σεισμολόγους».

Τέλος, ο καθηγητής σεισμολογίας δήλωσε επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τσουνάμι, αλλά μόνο από τις σεισμικές δονήσεις.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: