Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Συμμετοχή Ελλήνων στο μεγαλύτερο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

Καίριο χτύπημα σε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας κατάφερε η Europol. Εμπλέκονται 13 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στην εξάρθρωση ενός διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο και στην σύλληψη 184 υπόπτων οδήγησε...
...μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε ποτέ εναντίον τέτοιων δικτύων, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν και Έλληνες, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση.

"Έχουν αναγνωριστεί 176 ύποπτοι, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 184 συλλήψεις και έχουν αναγνωριστεί 230 παιδιά, θύματα αυτών των τρομερών εγκλημάτων" δήλωσε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουάινραϊτ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Χάγη.
"Αναμένουμε ότι αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν κι άλλο" σημείωσε, προσθέτοντας ότι "είναι η πιο σημαντική υπόθεση που έχουμε δει ποτέ".

Η έρευνα που ονομάστηκε "Επιχείρηση Σωτηρίας" και ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, επικεντρώθηκε σε ένα Διαδικτυακό φόρουμ, το "boylover.net", το οποίο προωθούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων και νεαρών αγοριών και έχει μέχρι στιγμής 70.000 μέλη.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις των τελευταίων ετών ενάντια στο μεγαλύτερο ίσως δίκτυο παιδεραστών στο παγκόσμιο Διαδίκτυο" ανέφερε ο κ. Γουάινραϊτ.

Στην επιχείρηση εμπλέκονταν δεκατρείς χώρες: η Ελλάδα, η Αυστραλία, η Βρετανία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ολλανδία και η Ιταλία.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: