Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Πρωταθλητής με το ένα και μοναδικό του πόδι!

Με το ένα και μοναδικό του πόδι, ο 17χρονος Άντονι Ρομπλς στάθηκε το περασμένο Σάββατο στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και κουτσός......ο Ρομπλς πάλεψε με την ψυχή του και κατόρθωσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην πάλη (κατηγορία 57 κιλών) στο εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA).

Εκπροσωπώντας το Arizona State University, ο 22χρονος νίκησε στα σημεία τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου Ματ ΜακΝτόνοου της Αϊοβα και στέφθηκε πρωταθλητής ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια απολύτως νικηφόρα σεζόν (36 νίκες, καμία ήττα).

Γεννημένος χωρίς δεξί πόδι, ο Ρομπλς άρχισε να ασχολείται με την πάλη από σπόντα, σε ηλικία περίπου 14 ετών, όταν ο μεγαλύτερος ξάδελφός του τον πήρε μαζί του σε μία προπόνηση. Το συγκεκριμένο άθλημα το αγάπησα από την πρώτη στιγμή, με βοήθησε να ωριμάσω και να αποκτήσω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δηλώνει ο 22χρονος ο οποίος στην πορεία έμελλε να διακριθεί ως παλαιστής (έβδομος πέρυσι στο εθνικό κολεγιακό πρωτάθλημα και πρώτος φέτος) και να εξελιχθεί σε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους.

Μεγάλωσα σαν κανονικό παιδί, ναι μου έλειπε το ένα πόδι αλλά αυτό δεν θα με σταματούσε από το να κάνω οτιδήποτε ήθελα να κάνω, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ρομπλς ο οποίος ποτέ δεν θέλησε να του συμπεριφέρονται διαφορετικά λόγω της αναπηρίας του.

Όσο για το μέλλον, ο 22χρονος δηλώνει πως με την κατάκτηση του τίτλου έκλεισε για αυτόν ο κύκλος του πρωταθλητισμού στην πάλη και άρχισε ένα νέο κεφάλαιο. Επόμενος στόχος του Ρομπλς είναι να γίνει ομιλητής ο οποίος θα εμπνέει, θα εμψυχώνει και θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη με τους λόγους του.

pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: