Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Μανιακοί με το ίντερνετ οι Έλληνες!

Άντρες έως 24 ετών οι φανατικοί του Facebook...

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται η δημοφιλία των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα μας, ακολουθώντας μια παγκόσμια τάση που θέλει τους χρήστες του διαδικτύου να υποκύπτουν μαζικά στις σειρήνες των εν λόγω σάιτ.


Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα της Focus Bari για την εξέλιξη των social media, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «’Εθνος της Κυριακής», το 36% των Ελλήνων, δηλαδή περίπου ένας στους τρεις......χρησιμοποιεί τα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης για να ικανοποιήσει διαφορετικές ανάγκες, μεταξύ των οποίων η επικοινωνία και η απόκτηση νέων φίλων, η έκφραση, η ψυχαγωγία, η απόδραση από την καθημερινότητα, η εκτόνωση και φυσικά το φλερτ.

Τον Μάρτιο του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 14%. Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές των social media είναι γένους αρσενικού, με έμφαση στις ηλικίες έως 34 ετών. Ωστόσο το στοιχείο που εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα προβληματίζει, είναι η θραύση των δημοφιλών αυτών ιστοσελίδων μεταξύ των νέων και ιδιαίτερα των μαθητών.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο Facebook, εφόσον, όπως επισημαίνει η έρευνα, αποδεικνύεται το δημοφιλέστερο σάιτ του είδους, με τον αριθμό των ημερήσιων επισκεπτών του να έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε μία διετία, από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010. 

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η μέση ημερήσια επισκεψιμότητα στην εν λόγω ιστοσελίδα τον Σεπτέμβριο του 2008 ήταν 4% και λίγο πριν, τον Μάρτιο του 2008, μόλις που έφθανε το 1%.

Το μόνο σάιτ που ξεπερνά το Facebook σε μέση μηνιαία διείσδυση είναι το YouTube με 44%, ενώ το Twitter φαίνεται να βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στη χώρα μας, με μέση μηνιαία διείσδυση μόλις 2%.
katidiaforetiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: