Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Φτιάξτε μόνοι σας το χαρταετό σας!

Απλά βήματα κατά της οικονομικής κρίσης!

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και η τσέπη σας δεν σηκώνει πολλά έξοδα για την αγορά χαρταετού. Φτιάξτε τον λοιπόν μόνοι σας και απολαύστε όχι μόνο τη διαδικασία του πετάγματος, αλλά όλη την προετοιμασία. Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν!


Τι θα χρειαστείτε:

* 3 ξύλα (πηχάκια) περίπου 60-80 εκ. (για έναν μετρίου μεγέθους χαρταετό)
* Πολύχρωμα χαρτιά (για τον χαρταετό και για την ουρά –για την ουρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά περιοδικά που θα κόψετε σε λωρίδες)
* Σπάγκο (αγοράστε 2-3 κουβάρια, θα χρειαστούν)
* Λεπτό σύρμα
* Ψαλίδι
* Κόλλα
* Κοφτερό μαχαίρι ή σουγιά


Βήμα 1ο:
Χαράξτε με το μαχαίρι μία εγκοπή στην άκρη κάθε ξύλου. Τοποθετήστε τα 2 ξύλα σε σχήμα Χ και το τρίτο οριζόντια και δέστε τα σφιχτά μεταξύ τους με σπάγκο (αφήστε περίπου μισό μέτρο σπάγκο να κρέμεται).

Βήμα 2ο:
Γύρω από τον σκελετό του χαρταετού περνάτε το σύρμα, στερεώνοντας το στην εγκοπή κάθε ξύλου. Φροντίζετε να κρατάτε τα ξύλα σταθερά, έτσι ώστε το τέλος να έχει σχηματιστεί ένα εξάγωνο.

Βήμα 3ο:
Κόβετε το χαρτί στο σχήμα του εξαγώνου (αφήνοντας περιθώριο 5 εκ.) Ακουμπάτε τον σκελετό πάνω στο χαρτί, γυρίζετε το χαρτί που περισσεύει προς τα μέσα (πάνω από το σύρμα) και το κολλάτε.
Tip: Πάνω στο χαρτί μπορείτε να κολλήσετε διάφορα αυτοκόλλητα ή φωτογραφίες από περιοδικά, με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών!

Βήμα 4ο:
Σε 2 άκρα του εξαγώνου στερεώνετε σπάγκο και δένετε αυτά τα άκρα μεταξύ τους. Εκεί που ενώνονται, θα στερεώσετε την ουρά. Η ουρά πρέπει να είναι αρκετά μακριά, γιατί αυτή θα δώσει ισορροπία στον χαρταετό σας. Θα την φτιάξετε δένοντας στον σπάγκο λωρίδες από χαρτί.

Βήμα 5ο:
Στα 2 αντίθετα άκρα από αυτά που δέσατε την ουρά, θα δέσετε τα ζύγια. Δηλαδή, στα 2 αντίθετα άκρα θα δέσετε 2 σπάγκους, τους οποίους με τη σειρά τους θα ενώσετε με τον σπάγκο που αφήσαμε να κρέμεται στο κέντρο, όταν δέσαμε αρχικά τα 3 ξύλα μεταξύ τους (βήμα 1ο). Οι τρεις αυτοί σπάγκοι πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές.

livesmart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: