Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ορμητήριο των συμμάχων η Σούδα!

Αναταραχή στην αεροπορική βάση

Αεροσκάφη πάνε κι έρχονται και στη βάση της Σούδας, καθώς είναι η μία εκ των τριών (μαζί με Άκτιο και Άραξο) που θα χρησιμοποιηθούν από τα συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη ως...
...ορμητήρια για τις επιχειρήσεις στον εναέριο χώρο της Λιβύης, για την επιβολή του no fly zone.

Σύμφωνα με το onalert.gr, με δεδομένο ότι οι προσγειώσεις μαχητικών αεροσκαφών θα είναι μαζικές στις τρεις βάσεις, σε επιφυλακή είναι και οι βάσεις του Καστελίου στην Κρήτη, η Ανδραβίδα και η Τανάγρα, για να υποδεχτούν αεροσκάφη, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα υποδέχεται τόσα μαχητικά αεροσκάφη για μια αποστολή καθαρά πολεμική.

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ξένων χωρών θα χρησιμοποιούν τα ελληνικά αεροδρόμια ως "ενδιάμεσους σταθμούς" κι όχι απαραίτητα ως βάσεις από τις οποίες θα απογειώνονται για να πετάξουν απ΄ ευθείας για αποστολές στη Λιβύη. Κι αυτό γιατί η απόσταση από τη Λιβύη, εκμηδενίζεται με την χρήση των ιπτάμενων τάνκερ τα οποία θα ανεφοδιάζουν τα μαχητικά αεροσκάφη στον αέρα. Τρία ιπτάμενα τάνκερ βρίσκονται ήδη στη Σούδα και αναμένονται κι άλλα.

Ήδη, πάντως, στη Σούδα αλλά και γενικότερα στην Κρήτη, επικρατεί αναταραχή, τόσο από ανησυχία για το εύρος της ελληνικής εμπλοκής στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση όσο και για ενδεχόμενες συνέπειες από τις «διευκολύνσεις» που παρέχει η Ελλάδα στην επιχείρηση.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: