Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Μεταμόσχευση για θέση στο ρεκόρ Guinness!! Διαβάστε την απίστευτη ιστορία...

Μια ιστορία που μοιάζει με παραμύθι ήρθε στη δημοσιότητα 


Ήταν πριν από περίπου 30 χρόνια όταν η Μαρία Μπερδέση- μαθήτρια Λυκείου τότε-, δέχτηκε να κάνει βόλτα με την καινούργια μοτοσικλέτα ενός συμμαθητή της. 


Ανέβηκε στη μοτοσικλέτα χωρίς να φορά κράνος, και το κακό δεν άργησε να γίνει. 


Σε μικρή απόσταση......συγκρούστηκαν με διερχόμενο αυτοκίνητο και η Μαρία πετάχτηκε 30 μέτρα μακριά από το σημείο του ατυχήματος. 


Αμέσως μεταφέρθηκε στο «Λαϊκό» νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εσωτερική αιμορραγία.



Για καλή της τύχη, ο γιατρός που την ανέλαβε ήταν ο νεαρός τότε χειρουργός Κώστας Φωτιάδης. 


Με το που αντίκρυσε την κοπέλα δεν άντεξε να την υποβάλλει σε σπληνεκτομή καθώς όπως είπε φοβόταν μην η κοπέλα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ανοσοποιητικό για όλη της τη ζωή. 


Τι έκανε; Εφάρμοσε μια μέθοδο σχετικά απλή: «Προχωρήσαμε σε αφαίρεση των τριών τμημάτων του οργάνου και ελέγξαμε την αιμορραγία. Απολυμάναμε τα τμήματα του οργάνου με διάλυμα αντιβιοτικού. Διαμορφώσαμε από αυτά τέσσερις μικρούς κύβους, τους οποίους καλύψαμε με επίπλουν, δηλαδή πάνα από το παχύ έντερο. Δημιουργήθηκε έτσι ένα μικρό σακουλάκι, το οποίο μεταμοσχεύσαμε στην κοπέλα», εξομολογείται σήμερα, 30 χρόνια μετά ο Κώστας Φωτιάδης, καθηγητής Χειρουργικής πλέον στο νοσοκομείο «Αττικόν». 


Το «πείραμα» τελικά λειτούργησε και η νεαρή τότε κοπέλα όχι μόνο γλύτωσε τη σπλήνα της αλλά παραμένει υγιής μέχρι και σήμερα! 


Πρόσφατα μάλιστα, επισκέφτηκε ξανά τον Καθηγητή, αυτή τη φορά για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο άνδρας της. Ένα σπινθηρογράφημα μετά από 30 χρόνια, έδειξε ότι η σπλήνα όχι μόνο λειτουργεί άψογα αλλά είναι σαν να μην αφαιρέθηκε ποτέ! 


Ο κύριος Φωτιάδης, όχι μόνο είναι περήφανος αλλά χαρακτηρίζει το γεγονός σπάνιο και πιθανώς μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα! 


«Η αναζήτηση ανάλογου περιστατικού στην παγκόσμια βιβλιογραφία δεν μας έδωσε άλλα παρόμοια περιστατικά. Ενδέχεται να έχουν γίνει κι άλλα, αλλά ελάχιστα», δήλωσε, αποδεικνύοντας και εμπράκτως ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ηταν μόνο επιτυχημένη, αλλά η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε παγκοσμίως ήταν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο!

24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: