Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Φάκελος-βόμβα "made in Italy" στις φυλακές Κορυδαλλού!

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική από φάκελο – βόμβα που έφτασε στις φυλακές Κορυδαλλού και εξουδετερώθηκε, το μεσημέρι, σε ασφαλή χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος και συγκεκριμένα στις κτιριακές εγκαταστάσεις για άνδρες κρατούμενους.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος...
...ήταν τοποθετημένος εντός κίτρινου φακέλου, μεγέθους Α4, μεταφοράς ευαίσθητων αντικειμένων (φάκελος με κυψέλες) εντοπίσθηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου αλληλογραφίας & αντικειμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα, ενώ όπως προέκυψε μεταφέρθηκε στις φυλακές σήμερα το πρωί.

Ο παγιδευμένος φάκελος στην εξωτερική του πλευρά έφερε επικολλημένα γραμματόσημα Ιταλίας και η αναγραφή αποστολέα και παραλήπτη ήταν με λατινικούς χαρακτήρες. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία «EUROFOR , VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA» και παραλήπτη τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού. Η συνδεσμολογία (μπαρούτι, μανταλάκι, μπαταρία) παραπέμπει σε αντιεξουσιαστικές ομάδες της Ιταλίας και ερευνάται αν έφτασε στην Αθήνα από τη γειτονική χώρα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: