Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ολυμπιακοί 2004: «Καπέλο» 5.8 δισ. Ευρώ!!

Αποκαλύφτηκε «κόκκινος» οικονομικός απολογισμός σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004…Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Real News» έφερε στο φως το δημοσιότητας έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.

Τότε, ο υφυπουργός, Πέτρος Δούκας, είχε διατάξει έρευνα, ώστε...
...να ανακαλύψει τα χρέη του Δημοσίου. Αυτά δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ, καθώς προτεραιότητα της εποχής αποτελούσε η «εθνική περηφάνια».

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, βρέθηκε τεράστιες οικονομικές αποκλίσεις σε πολλά Ολυμπιακά έργα. Για παράδειγμα, το Ολυμπιακό Στάδιο κόστισε 12.771% παραπάνω από όσα δηλώθηκαν επίσημα. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν 3.100.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος άγγιξε τα 399.000.000 ευρώ! Το Παναθηναϊκό στάδιο παρουσίασε αντίστοιχη απόκλιση ύψους 3.733%.

Στην σχετική μελέτη αναφέρεται πως το Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης είχε 6.073% παραπάνω πραγματικά έξοδα, 4.009% το Ολυμπιακό Στάδιο Πάτρας και 1.029% το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γουδίου. Φυσικά, το δημόσιο έχει χρεωθεί το πραγματικό κόστος όλων των παραπάνω, όχι αυτά που δηλώθηκαν.

Η «Real News» συμπληρώνει πως πολλά από τα «υποτιμημένα» έργα έχουν εγκαταλειφθεί μετά την συγκεκριμένη παγκόσμια διοργάνωση. Μάλιστα, πολλά από αυτά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: