Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Το φοινικόδασος του Πρέβελη ζει ξανα...!

Το φοινικόδασος του Πρέβελη, ένα από τα πολυτιμότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας που είχε καεί το προηγούμενο καλοκαίρι, αναγεννήθηκε. Όλοι οι φοίνικες, με χαρακτηριστικό είδος τον Phoenix theophrastii...
...αναβλάστησαν, σπόροι που είχαν πέσει στη γη φύτρωσαν και μικροί φοίνικες αναπτύσσονται κανονικά, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Κατά τον ίδιο τρόπο αναγεννήθηκαν και τα υπόλοιπα είδη που συμπληρώνουν το οικοσύστημα, χαρουπιές, σχίνοι, πλατάνια και αλμυρίκια. Το 70% του πανέμορφου φοινικόδασους είχε καεί την 22η Αυγούστου 2010. Ύστερα από προσπάθειες, που επικεντρώθηκαν στην προστασία της φυσικής αναβλάστησης με την απομάκρυνση της πίεσης που ασκούν η βόσκηση και το ποδοπάτημα, οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης προχώρησαν στη φυσική αναγέννηση της περιοχής. Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι και η περιοχή του Πρέβελη, στο νομό Ρεθύμνου, περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000 (GR-4330003) και έχουν χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογικός και ιστορικός χώρος και τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: