Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Χωρίς προβλήματα η έξοδος για το Πάσχα! - Σήμερα φεύγουν οι τελευταίοι...

Συνεχίστηκε και τη Μεγάλη Παρασκευή το κύμα φυγής των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ σήμερα, Μ. Σάββατο εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα, με την Τροχαία να βρίσκεται σε επιφυλακή για την ομαλή έξοδό τους.

Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα, αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό...
...που πλησιάζει και το 90%, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αν και θα πρέπει να υπολογισθούν και οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Με έκτακτα δρομολόγια, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας θα λάβει και αυτό το Πάσχα η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να γίνει με τον ασφαλέστερο τρόπο η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Για το λόγο αυτό, θα υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, ενώ όπου χρειαστεί θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακόμα, συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιστρέφονται διπλώματα και πινακίδες


Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα επιστρέφονται από σήμερα (21/04/2011) οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και 20-04-2011.

Παράλληλα, δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 20/04/2011.

Από την απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις παρακάτω παραβάσεις:
- Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
- Μη καταβολή διοδίου τέλους

Το υπουργείο Υποδομών προειδοποιεί τους οδηγούς ότι αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων

-Τη Μεγάλη Παρασκευή (22.04.2011) από τα ξημερώματα έως το απόγευμα (05:00-17:00).

- Κατά την επιστροφή, κυρίως τη Δευτέρα του Πάσχα (25.04.2011) αλλά και την Τρίτη 26.04.2011 από 10:00-24:00.

Όπως αναφέρει, δεν θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποκλεισμό λωρίδων κυκλοφορίας, κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ μέχρι τη Λαμία, Ελευσίνα-Κόρινθος και Κόρινθος-Τρίπολη μέχρι τα Παραδείσια.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι αναφορικά με την νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου τα έργα κατασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας, κατά μήκος των 17 εργοταξίων που βρίσκονται σε λειτουργία και αναμένονται καθυστερήσεις.

Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές θα γίνουν:

- Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)

- Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)

- Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου).

- Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια ΚΤΕΛ και τρένων

Με έκτακτα δρομολόγια τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα επιχειρήσουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση για θέσεις, που παρατηρείται τις ημέρες του Πάσχα, κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς το συγκεκριμένο μέσο θεωρείται από τα πιο φτηνά.

Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε τρένα και αεροπλάνα, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%.


Το κίνημα «Δεν πληρώνω» στα διόδια

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζει τις ημέρες του Πάσχα το κίνημα «Δεν πληρώνω», ανοίγοντας τα διόδια σε εθνικές οδούς τις ημέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Τη Δευτέρα του Πάσχα μέλη του κινήματος, θα σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και στον Ισθμό της Κορίνθου.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων


Το Μ. Σάββατο τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 15:00, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά.

Έλεγχοι σε προϊόντα και αγαθά

Την ίδια ώρα εντατικοί έλεγχοι διεξάγονται στην αγορά από αρμόδιους φορείς, σε θέματα ποιότητας των προϊόντων, που έχουν αυξημένη ζήτηση.

Αρκετές παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών, καθώς και σε καταστήματα εστίασης εντόπισαν τα συνεργεία ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, έχει διαπιστωθεί η παραπλάνηση των καταναλωτών ως προς την τιμή, τη χώρα προέλευσης και το είδος του προϊόντος, και έχουν παρατηρηθεί επίσης συχνές αλλαγές ενδείξεων σε πινακίδες και «ψιλά γράμματα» στα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων.

Την προσοχή των καταναλωτών για την αγορά παιχνιδιών, εφιστούν καταναλωτικές οργανώσεις και το κέντρο ασφαλούς διαδικτύου, καθώς, όπως επισημαίνουν, ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών, από ακατάλληλα και επικίνδυνα «φυσικά» και ηλεκτρονικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα παιχνίδια πρέπει να φέρουν απαραιτήτως την ειδική σήμανση CE, σήμα πιστοποίησης τήρησης των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποφεύγεται η αγορά παιχνιδιών από πλανόδιους πωλητές ή από καταστήματα αμφιβόλου ποιότητας, ενώ άκρως επικίνδυνη είναι και η αγορά παιχνιδιών που δεν απευθύνονται στην ηλικία του παιδιού, με υπαιτιότητα του καταναλωτή.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ανακοίνωσε ότι αύριο Μεγάλο Σάββατο, το τελευταίο δρομολόγιο λεωφορείων (αναχώρηση) από αφετηρία και τέρμα κάθε γραμμής, θα πραγματοποιηθεί στις 22:00, καθώς η λήξη εργασίας του προσωπικού κίνησης θα γίνει στις 23.30. Πάντως, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο78Ν «ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο», καθώς και τα νυκτερινά υπηρεσιακά λεωφορεία, θα λειτουργήσουν κανονικά, από τις 22:30΄έως τις 06:25΄.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά μέχρι τις 7 το βράδυ, ενώ αύριο, Μεγάλο Σάββατο θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι. Κλειστά θα παραμείνουν την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 25 Απριλίου.

protothema.gr

1 σχόλιο:

tacoalatipota.blogspot.com είπε...

kalo pasxa k kalh anastash me ygeia synadelfoi!!!