Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Γιατί οι μουσουλμάνοι δοξάζουν σήμερα τον Αγιο Γεώργιο

Χιλιάδες μουσουλμάνοι συρρέουν από χθες το απόγευμα στα μοναστήρια της Μέσης Ανατολής για να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο του οποίου τη μνήμη γιορτάζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Το παράδοξο φαινόμενο του προσκυνήματός του από τους μουσουλμάνους χάνεται στο διάβα των αιώνων.

Όπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, τρεις είναι οι λόγοι που οι μουσουλμάνοι λατρεύουν τον Αγιο Γεώργιο: Το πράσινο χρώμα της στολής του, που για εκείνους σημαίνει τη ζωή, και γι΄ αυτό τον ονομάζουν «ο Πράσινος», δεύτερον, είναι επειδή πολλοί μουσουλμάνοι δήλωναν ότι βίωναν τα θαύματά του και, τρίτον, επειδή ως τροπαιοφόρος με το ξίφος...
... και τη στολή, τους προκαλούσε φόβο και σεβασμό. Αυτός ο σεβασμός των μουσουλμάνων φαίνεται και από το γεγονός ότι όλα τα μοναστήρια του Αγίου Γεωργίου που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή διασώθηκαν και δεν γκρεμίστηκαν, όπως άλλωστε και οι ναοί που είναι αφιερωμένοι στην Παναγία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Γεώργιος έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα και στις αρχές του 4ου. Ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού και διακρίθηκε για τον ηρωισμό του.

ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ

Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα: Πρόκειται για το κενοτάφιο του αγίου, καθώς το λείψανο εκλάπη από τους σταυροφόρους και έχει απομείνει μόνο ένα μικρό κομμάτι του. Με το παλαιό ημερολόγιο που τηρεί για λόγους παράδοσης το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το μεγάλο πανηγύρι θα τελεστεί στις αρχές Μαΐου αλλά ήδη οι μουσουλμάνοι έχουν αρχίσει να αγοράζουν τα αρνιά που θα θυσιάσουν για να τιμήσουν τον άγιο. Ο Αγιος Γεώργιος στο Κάιρο: Πρόκειται για παλιό φρούριο του ρωμαϊκού στρατού όπου κατά την παράδοση έζησε φυλακισμένος ο άγιος. Καθημερινά συρρέουν εκεί μουσουλμάνοι προσκυνητές.

Το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκιπο: Επί ώρες περιμένουν για να επισκεφθούν το ιστορικό μοναστήρι. Μάλιστα ξεσπούν και φασαρίες με τους ορθόδοξους κληρικούς όταν το Πάσχα, που εορτάζεται με βάση τη Σελήνη και την ισημερία, πέφτει μετά τη γιορτή του αγίου, οπότε και αυτή μετατίθεται, όπως και το πανηγύρι του μοναστηριού.

το βημα

http://www.hamomilaki.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Proton, malakies kai parapliroforisi.

1. O Georgios itan apo tin Palestini
2. O Georgios 8eorite martiras kai ton mousoulmanon
3. To monastiri to Georgio eixe xtistei 3 fores giati to gkremizan oi mousoulmanoi.
4. O Georgios itan enas kleftis kai dipsouse gia exousia kai etsi ton skotosane oi ntopioi pou den itan xristiani. Etsi loipon i ekklisia ton ebgale martyra.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος,

Κατ' αρχήν ο Αγ. Γεώργιος ΔΕΝ ήταν κλέφτης αλλά Ομολογητής και γι αυτό θανατώθηκε από τον Διοκλητιανό ο οποίος έβγαλε διαταγή και του έκοψε το κεφάλι.

Όσον αφορά στα άλλα που γράψατε παραπάνω, απαντήσεις θα βρείτε στις παρακάτω ιστοσελίδες που είναι σχετικές με τον Άγιο Γεώργιο:

http://www.impantokratoros.gr/Agios-Georgios.el.aspx

http://www.oodegr.com/oode/asynithista/thavmata/xristianika_thavmata_mousoylm1.htm#a_b

http://kavodoros.blogspot.com/2011/04/blog-post_25.html

Χριστός Ανέστη

Ανώνυμος είπε...

Episis afto pou upostirizeis file mou anonime den isxiei giati pws einai dunaton na anakirixei h Ekklisia martyra kapoion "pou dipsouse gia exousia"?

Poia einai h pigi sou gia afta poy les?

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Ανώνυμος είπε...

To oti kapoios bazei links apo ekklisiastika site den allazei tin alli8eia. Malista otan i idia i ekklisia einai dipsasmeni gia exousia kai einai oi idioi kleftes.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτό που υποστηρίζετε εσείς οτι δήθεν "η Εκκλησία είναι διψασμένη για εξουσία" συνεπάγεται ότι και ο Άγιος Γεώργιος ήταν "κλέφτης και διψασμένος για εξουσία"??

Εγώ ανέφερα ορισμένες πηγές. Είναι επιλογή του καθενός αν θα τις δεχθεί ή όχι. Το πρόβλημα βρίσκεται στο να να μιλάμε αορίστως χωρίς να παραπέμπουμε για τις πληροφορίες μας, μιλώντας για παραπληροφόρηση χωρίς να υπάρχει λόγος.