Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κατασχέθηκαν ιαπωνικά ραδιενεργά αυτοκίνητα!

Πενήντα αυτοκίνητα που εκπέμψαν πολύ υψηλό ποσοστό ραδιενέργειας κατασχέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη ρωσική Άπω Ανατολή, δήλωσε ένας υπεύθυνος των περιφερειακών τελωνείων στο Βλαδιβοστόκ.

Τα οχήματα έχουν μολυνθεί από καίσιο-127 και ουράνιο-238 με τιμές υψηλότερες......2 έως 6 φορές από τους κανονισμούς και φυλάσσονται σε ξεχωριστούς χώρους στάθμευσης σε αναμονή της απόφασης από τις υγειονομικές αρχές, διευκρίνισε ο Roman Famine, υπεύθυνος της τελωνειακής αρχής.

«Αν τα αυτοκίνητα θεωρούνται μη επικίνδυνα, θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες, διαφορετικά θα επιστραφούν στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.
Δύο με τρία πλοία που μεταφέρουν κάθε μέρα περίπου 30 μεταχειρισμένα οχήματα από τη Ιαπωνία φθάνουν καθημερινά στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.

Η Βλαδιβοστόκ, η κυριότερη πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Στο τέλος του Μαρτίου, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ίχνη ραδιενέργειας από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Δεδομένου των ατυχημάτων σε αυτό το εργοστάσιο, η Ρωσία έχει εντείνει τους ελέγχους ραδιενέργειας και προχώρησε σε υγειονομικά μέτρα μαζί με άλλες χώρες όπως η απαγόρευση τροφίμων που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας. 
 
autocarnet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: