Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Είναι κοινά αποδεκτό ότι η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και παρατεταμένης κακοδιαχείρισης του δημόσιου πλούτου από το σύνολο των κυβερνήσεων του ελληνικού κράτους.

Πράγματι, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι...
...κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη ήταν λανθασμένη η υποψηφιότητα της Ελλάδας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων.Σε κάθε περίπτωση όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε αυτό το τολμηρό θα λέγαμε έργο, γιατί πολύ απλά δεν είχε τους πόρους για να το κάνει.

Η κατασκευή όλων αυτών των σταδίων αλλά και του ολυμπιακού χωριού και εν γένει το σύνολο του οργανωτικού πλαισίου της ολυμπιάδας απαιτούσε τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία η χωρά ουσιαστικά δεν είχε.

Και πολύ απλά αυτά τα χρήματα δεν τα είχε, γιατί όφειλε να τα διαθέσει σε μισθούς και συντάξεις।. Βέβαια κάποιοι ειδήμονες τότε μας παραμύθιαζαν τότε ότι η Ελλάδα θα έχει σημαντικά οφέλη από την Ολυμπιάδα, κάτι το όποιο ίσως και να συνέβαινε αν στη χωρά τούτη δεν υπήρχαν αυτοί που τα τραγανέ όπως μας είπε και κάποιος  κύριος από αυτούς που τότε τα φάγανε

Επομένως θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η διοργάνωση της Ολυμπιάδας σε συνδυασμό με την διαφθορά που τυγχάνει να υπάρχει στο ελληνικό δημόσιο, αποτελεί μια από τις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτό που βιώνουμε σήμερα. 

Φυσικά θα επανέλθω σύντομα και με άλλες αιτίες που μας οδήγησαν στην βαθειά οικονομική κρίση και κατά συνέπεια στα μέτρα λιτότητας και στο ΔΝΤ, μέτρα με τα οποία προφανώς και είμαι αντίθετος, όπως και το σύνολο ( με κάποιες εξαιρέσεις ) της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: