Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Δικαιώθηκε εταιρία για απόλυση λόγω Facebook!

Το Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε εταιρία κρίνοντας νόμιμη την απόλυση υπαλλήλου χωρίς αποζημίωση, γιατί δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές της υποχρεώσεις ασχολούμενη πολλές ώρες με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η απόλυση της εργαζόμενης που είχε καταθέσει προσφυγή κατά της εργοδοσίας της, δεν έγινε καταχρηστικά καθώς...
...η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της δημιούργησε προβλήματα στην αποδοτική άσκηση της εργασίας της και στις ανάγκες της επιχείρησης κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των νομίμων εκπροσώπων στο πρόσωπο της υπαλλήλου.

Η γυναίκα που είχε προσληφθεί το 1989 για να πραγματοποιεί κρατήσεις εισιτηρίων σε ταξιδιωτική εταιρία απολύθηκε το 2009 όταν συνελήφθη από το διευθυντή της εν ώρα αιχμής να ασχολείται με σχόλια στο Facebook, αδιαφορώντας για τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, αν και από το Δεκέμβριο του 2008 η εταιρεία είχε ενημερώσει με ηλεκτρονικό μήνυμα τους υπαλλήλους ότι απαγορεύεται να επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και άλλους διαδικτυακούς τόπους άσχετους με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Εντολή που η συγκεκριμένη ποτέ δεν εφάρμοσε δημιουργώντας με την εξάρτηση της από το Facebook προβλήματα κυρίως στην εξυπηρέτηση των πελατών, επικαλούμενη ακόμα και βλάβη στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων ώστε να μη διακόψει τις συνομιλίες της.

stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: