Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Ολόκληρο χωριό ανάθεσε την προστασία του σε ιδιωτική εταιρία security!

Οι κάτοικοι Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αταλάντης αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρία security...

Το παράδειγμά τους σκέφτονται να ακολουθήσουν κι άλλα χωριά της αφού...
...έχουν την ησυχία τους έναντι 21 ευρώ το μήνα ή 0,70 λεπτά την ημέρα το κάθε σπίτι. Από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ένα αυτοκίνητο με φάρο και διακριτικά της εταιρίας και με 2 άτομα πλήρωμα, περιπολεί στους δρόμους του χωριού. Όλοι οι κάτοικοι έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου που θα καλέσουν εάν αντιληφθούν το παραμικρό.

"Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ΄όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου", υποστηρίζει ένας ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Κυριαζή: "Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική.

Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι. Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες παρουσίασαν σημαντική άνοδο κατά 82% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 34%, ενώ σε άλλες περιοχές, όπως στην Πελοπόννησο οι ληστείες αυξήθηκαν κατά 200% και οι κλοπές-διαρρήξεις κατά 85%.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: