Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Ποδηλατοπορεία στη Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαΐου!

Ποδηλατοπορεία στην Λάρισα. Δείτε την σχετική ανακοίνωση για το ιδιαίτερο αυτό event που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Θεσσαλικού κάμπου την ερχόμενη Κυριακή:

Με συνθήματα «Να σώσουμε τις πόλεις!», «Με αναβαθμισμένες Δημόσιες Συγκοινωνίες», «Ποδηλατόδρομους», «Πεζόδρομους» την Κυριακή 8 Μαΐου στη Λάρισα, όπως και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, γιορτάζει το ποδήλατο και μαζί του και όλοι εμείς που το βάλαμε στη ζωή μας. Η συνάντηση θα γίνει στις 12μ. στην κεντρική πλατεία απ’ όπου και θα ξεκινήσει η Ποδηλατοπορεία.
 
"Την Κυριακή 8 Μαΐου όλη η Ελλάδα ανεβαίνει στο ποδήλατο με σκοπό να σώσουμε τις πόλεις, με αναβαθμισμένες Δημόσιες Συγκοινωνίες, περισσότερους, ανοιχτούς και ασφαλείς Ποδηλατόδρομους και Πεζόδρομους" τονίζουν οι διοργανωτές και συμπληρώνουν:
"Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι άλλη μια, μεγαλύτερη σίγουρα, ποδηλατόβολτα. Είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο: μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις μετακινήσεις. Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου κάθε πολιτική που συμβάλλει ή διατηρεί την κατάχρηση αυτή μας βρίσκει αντίθετους.
 
Οι Λαρισαίοι δίνουμε το παρόν στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία με τόπο συγκέντρωσης την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Η ώρα εκκίνησης έχει οριστεί πανελλαδικά στις 12:00 μ.μ. Tο μόνο που χρειάζεται είναι το ποδήλατό μας και η διάθεση να δούμε την πόλη μας με άλλο μάτι!
 
Η πόλη της Λάρισας μπορεί σταδιακά, με τις κατάλληλες υποδομές, να συγκριθεί με τις αντίστοιχες μεγάλες ποδηλατοπόλεις της Ευρώπης καθώς η Λάρισα, λόγω μορφολογίας του εδάφους έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει ένα μεγάλο αριθμό ποδηλατοδρόμων, με αρκετά χαμηλό κόστος υλοποίησης.
 
autocarnet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: