Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ειδικές τιμές για ανέργους από 8 εταιρείες!

Να και κάποιοι που βοηθούν...
Στην προσφορά των προιόντων τους σε ειδικές τιμές προς τους ανέργους που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ προχωρούν οκτώ επιχειρήσεις μετά από...
...προτροπή του ΟΑΕΔ όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο διοικητής του Οργανισμού κ. Ηλίας Κικίλιας.

Εκπτωση 20% στους εγγεγραμμένους ανέργους παρέχει ο όμιλος «ΑΚΜΗ» η «PepsiCo - Ivi & Tasty Foods», (στα αναψυκτικά όσο και στα σνάκς) τα Flocafe και τα εστιατόρια «LA PASTERIA». Μειωμένες τιμές κατά 10% θα παρέχουν τα “Everest” και τα «ΟLYMPUS PLAZA FOOD PARKS» Goody’s στα καταστήματα με την ειδική σήμανση και με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Ειδικές τιμές, μειωμένες κατά 10% θα παρέχουν οι εταιρείες «Κωτσόβολος - Dixons», ξεκινώντας από το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου. Η εταιρεία «ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ» θα παραχωρεί έκπτωση κατά 21% στις γαλοπούλες (βραστή και στην καπνιστή) και 33% στην πάριζα. Οι ειδικές τιμές θα δοθούν με την μορφή κουπονιών με την αγορά 250γρ αλλαντικού και θα παρέχεται στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Βερόπουλος.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας WIND, θα ανακοινώσει εντός των ημερών την προσφορά της, ενώ ειδικές τιμές για ανέργους (που θα εξειδικευθούν σύντομα) θα ορίσει σύντομα η «Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» για τα προϊόντα «Γεμιστά» μπισκότα και «Φρυγανιές Παπαδοπούλου».

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την παρότρυνση επιχειρήσεων, ώστε να προσφέρουν μειωμένες τιμές στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους για τους εγγεγραμμένους ανέργους στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την κοινωνική υποστήριξη των ανέργων και σημείωσε ότι η έξαρση του προβλήματος της ανεργίας που πλήττει τη χώρα μας, αποτελεί τη σημαντικότερη και κοινωνικά επαχθέστερη συνέπεια τη οικονομικής κρίσης.

Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και οποιαδήποτε επιχείρηση επιθυμεί, μπορεί να ενταχθεί σε αυτή.  

Ο ΟΑΕΔ έχει δρομολογήσει και υλοποιεί τις εξής ενέργειες:

- FORUM ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ. Το πρώτο Forum Εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαΐου στην Αθήνα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με μεγάλες επιχειρήσεις, εργαστήρια συμβουλευτικής και workshops στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ενημέρωση από στελέχη HR, κλπ.

- Η συνεργασία ΟΑΕΔ - ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) στην οργάνωση προγραμμάτων και εργαστηρίων πρόληψης μέσα στις Επαγγελματικές Σχολές του Οργανισμού. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, εκπαιδεύτηκαν στη συμβουλευτική συστηματικής και επιστημονικά θωρακισμένης διαδικασίας πρόληψης 537 εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, ενώ ωφεληθήκαν περισσότεροι από 6.000 μαθητές και 500 γονείς.

- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ. Ο ΟΑΕΔ υλοποίησε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, το πιλοτικό πρόγραμμα Συμβουλευτικής με τίτλο «ο ΟΑΕΔ δίπλα σου», σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρία ανάπτυξης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού HAY Group, για ανέργους που βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας, μετά από πολυετή απασχόληση, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του επαγγελματικού τους προφίλ και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

- ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει την διοργάνωση «κλαδικών» εργαστηρίων με τη συμμετοχή συλλογικών φορέων και στελεχών επιχειρήσεων και κυρίως την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών του Οργανισμού, με στόχο την επαγγελματική πληροφόρηση των ανέργων, με έμφαση στους νέους.

- ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΗR (Human Resources). Ο ΟΑΕΔ προγραμματίζει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) τη διοργάνωση κύκλων συναντήσεων με διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, υπεύθυνους Ανθρώπινου Δυναμικού με στόχο την καλύτερη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας και τη διάγνωση των σύγχρονων αναγκών της αγοράς εργασίας, όπως αυτές διαμορφώνονται και εξελίσσονται. Στο πλαίσιο αυτό, ένας ιδιαίτερος τομέας συμπράξεων αφορά στην ανάπτυξη κοινών δράσεων σχετικά με την αναπροσαρμογή των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού μεγαλύτερης ηλικίας.

- ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ. Ο ΟΑΕΔ έχει δρομολογήσει τη δημιουργία έως το 2013, τριάντα (30) αρχικά γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - τα 10 πρώτα θα λειτουργήσουν εντός του 2011 - με στόχο την διασύνδεση των Επαγγελματικών Σχολών του Οργανισμού με την αγορά εργασίας και την κοινωνία και προώθηση της πρακτικής άσκησης αλλά και της επαγγελματικής ένταξης των αποφοίτων των σχολών.

- ΣΧΟΛΕΙΑ - ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Ο ΟΑΕΔ συνεργάζεται με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναδιάρθρωση των προγραμμάτων μαθητείας των Επαγγελματικών Σχολών, με στόχο τη βελτίωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και τον καλύτερο προγραμματισμό των ειδικοτήτων, ώστε να ενδυναμωθεί η σύνδεσή τους με τις ανάγκες της κοινωνίας και της εργασίας. Τα επιστημονικά και επαγγελματικά επιμελητήρια, σύλλογοι, σωματεία, επαγγελματικές οργανώσεις καταθέτουν τις απόψεις τους για τη δημιουργία Περιφερειακών Χαρτών Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δυο (2) συναντήσεις σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα με σημαντικά αποτελέσματα.

- ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ PORTAL ΤΟΥ ΟΑΕΔ. Εντός των επόμενων εβδομάδων αρχίζει η ανάπτυξη του νέου PORTAL του ΟΑΕΔ με βασικό σκοπό την διευκόλυνση της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας μέσω ενός σύγχρονου και λειτουργικού δικτύου καταχωρήσεων έγκυρων στοιχείων για την αποτελεσματικότερη αναζήτηση εργασίας, αλλά και ηλεκτρονικά υποστηρικτικά εργαλεία συμβουλευτικής.

sarotiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: