Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

"Τέλος το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο!"

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γνωστός φίλος της ΑΕΚ, Γιάννης Βούρος, μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. "Να πάνε όλοι σπίτια τους!".


Ο Γιάννης Βούρος σε συνέντευξή του στο "sentragoal" μιλάει έξω από τα δόντια και ζητά από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ρίχνοντας στο τραπέζι την πρόταση για αναστολή των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επίσης, ζήτησε απ’ όλους τους υπεύθυνους να παραιτηθούν!

Αναλυτικά:
«Επιτέλους, σπίτι σας»
«Απορώ πως σήμερα, μία μέρα μετά, στις 2 το μεσημέρι δεν έχουν παραιτηθεί όλοι… Από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον διευθυντή του ΟΑΚΑ. Πραγματικά απορώ…
Επρεπε να έχουν πάει ήδη σπίτι τους βλέποντας αυτούς τους 200 που κινούνται μεταξύ παρανομίας να καταστρέφουν τα πάντα… Θα έπρεπε να `χουν όλοι παραιτηθεί… Εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι βολεύονται κάποιοι από τέτοιες εμπόλεμες καταστάσεις. Απορώ πως ο διευθυντής του ΟΑΚΑ δεν έχει πάει ακόμη σπίτι του με όλες αυτές τις κροτίδες, καπνογόνα, φωτοβολίδες ακόμη και πιστόλια που πέρασαν στο γήπεδο. Ηταν άπειρα… Δεν εξαντλούνταν…».
«Στη Λιβύη είμαστε;»
Η συνομιλία μας με τον κ. Βούρο εξελίχθηκε μάλλον σε… μονόλογο, ενδεικτικό της πίκρας που κουβαλούσε ο γνωστός φίλαθλος της ΑΕΚ, μετά τα όσα είδε και έζησε στο ΟΑΚΑ. Ο ίδιος, τα παιδιά του, ακόμη και ο 91χρονος πατέρας του… «Που είμαστε; Στη Λιβύη είμαστε; Στην πλατεία Ταχρίρ; Τέτοιες καταστάσεις δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο… Διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο; Θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο… Ποιοι είναι αυτοί που περιφέρονταν πριν ακόμη ξεκινήσει το παιχνίδι; Και ποιος είναι αυτός ο διευθυντής της αστυνομίας που δεν συλλαμβάνει επί τόπου 15-20 από αυτούς;»…
«Δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Ντρέπομαι»
Για το εάν θα έπρεπε να μην έχει ξεκινήσει ο τελικός: «Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όχι, δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Και δεν αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και το πήρε. Εντάξει, ο Ατρόμητος το πάλεψε, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο, γιατί να μην έκανε την έκπληξη; Όμως στον αγώνα φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Και για το γκολ οφσάιντ, πολλά γκολ οφσάιντ έχουν μπει κι έχουη γυρίσει παιχνίδια. Ο Ατρόμητος είχε μόνο ένα καλό δεκαπεντάλεπτο».
Και συνέχισε αναφερόμενος στο εξωαγωνιστικό: «Ντρέπομαι γι αυτά που είδα να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας… Από αυτούς τους 200 δεν υπάρχουν φωτογραφίες; Δεν υπάρχουν βίντεο;».
Οσο για την… επόμενη μέρα: «Πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Είτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να πουν τέλος στο ποδόσφαιρο για έναν χρόνο. Κι αν δεν μπορείτε εσείς που το επικαλείστε, να διαφυλάξετε το αυτοδιοίκητο, κάντε το τώρα. Το αυτοδιοίκητο ισχύει σε χώρες με πολιτισμό, εμείς είμαστε… υποσαχάρια περιοχή. Παρότι είμαι μέλος θεσμικών οργάνων, τους καλώ να πάρουν αποφάσεις».
«Θα μείνουν όσοι κινούνται στο σκοτάδι»
Σχετικά με τις επενδύσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε: «Ποιος σώφρων άνθρωπος θα μπει να επενδύσει σε ανώνυμη ποδοσφαιρική εταιρεία; Και να δει τα εκατομμύριά του να εξανεμίζονται με τις τιμωρίες της έδρας; Όπως τώρα με την ΑΕΚ, κινδυνεύει να παίξει πλέι οφ δίχως κόσμο εξαιτίας 200 ανεγκέφαλων… Προσπαθούν άνθρωποι σαν τον Πηλαδάκη και τον Αδαμίδη να κάνουν κάτι για το ποδόσφαιρο. Γιατί; Ο Πηλαδάκης το πε ότι θα φύγει. Σπρώχνουν τους υγιείς παράγοντες στην έξοδο για να παραμείνουν όσοι κινούνται στα… σκοτάδια… »
«Θα χουμε νεκρούς, να επέμβει ο πρωθυπουργός...»
Και συνέχισε: «Θα `χουμε νεκρούς και τότε θα ναι πολύ αργά… Γιατί τότε το κοινωνικά καταπιεσμένο σύνολο θα βγει να εκφραστεί και σε γειτονιές και σε πλατείες κι αυτοί που τώρα κάθονται αναπαυτικά στις καρεκλίτσες τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν άλλες καταστάσεις. Δεν θα ναι απίθανο να δούμε να καίγονται σπίτια υπευθύνων…
Πλέον, χρειάζεται περισυλλογή και αποφασιστικότητα και ανάληψη ευθυνών. Και όποιος δεν μπορεί, ας πάει σπίτι του. Να έρθουν άλλοι… Κι άλλοι, κι άλλοι μέχρι να βρεθούν αυτοί που θα έχουν την θέληση και τα κότσια να αλλάξουν την κατάσταση. Να πάει το θέμα στον πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τους πουν `αντε τώρα έξω από την Ευρώπη και στοπ το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα για έναν χρόνο' μέχρι να αλλάξει η κατάσταση».
«Τι έπρεπε να κάνει ο Σαρμιέντο;»
Για την πολυσυζητημένη αντίδραση του Σαρμιέντο: «Τι να κάνει ο άνθρωπος; Να μην αυτόπροστατευτεί; Εγω πήρα τα παιδιά μου και τον πατέρα μου και φύγαμε αηδιασμένοι».
«Περήφανος για την ΑΕΚ»
Για την ΑΕΚ: «Είμαι περήφανος γι αυτή την ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο σε μια χρονιά όπου έχει περάσει τα πάνδεινα. Είμαι περήφανος για την δύναμη που έδειξε αυτή η ομάδα. Όμως, κάποιος με ρώτησε εάν πήγα στα μπουζούκια. Φυσικά και δεν πήγα. Δεν θέλω να πάρω μέρος, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια φιέστα που για μένα στηρίχθηκε στην τρομοκρατία. Είπαν και για τον γύρο του θριάμβου, ότι δεν έπρεπε να γίνει. Και τι φταίνε οι υπόλοιποι 40.000 αγνοί φίλαθλοι;».
«Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και... τέλος»
Για το εάν θα συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για δημιουργία γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό το γήπεδο και έπειτα δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ, όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση».

sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: