Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

"Στο δρόμο" φοιτητές - Κλείνουν εστίες!

Ακούτε κυρία Διαμαντοπούλου;

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 500 φοιτητές του ΕΜΠ καθως λόγω κρίσης δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της Real News που σημειώνει ότι...
...ήδη πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ακόμη και με τη στέγαση και τη σίτιση των φοιτητών.

Σε κλείσιμο οδηγείται η εστία του ΕΜΠ με αποτέλεσμα 500 φοιτητές να μένουν στο δρόμο, γιατί η σύμβαση λήγει τον Απρίλιο του 2012 χωρίς να έχει ανανεωθεί.

Το πανεπιστήμιο Ιονίου αντιμετώπισε πρόβλημα με την ενοικίαση χώρου για τους φοιτητές. “Έπρεπε να αποφασίσουμε ή να παρέχουμε σε 50 φοιτητές δωρεάν στέγη ή σε 150 με τη συμμετοχή των ιδίων κατα 1/3” λέει ο αντιπρύτανης Β. Χρυσικόπουλος.

Στο πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως λέει ο αντιπρύτανης Μ. Πετράκης, σκοπεύουν να ζητήσουν λιγότερα δωμάτια από τα ξενοδοχεία και να ρίξουν τις τιμές.

Πρόβλημα με τη στέγαση θα αντιμετωπίσει και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αφού – παρότι υπάρχουν 1020 κλίνες – αναμένεται να μην μπορέσουν να καλύψουν τις αιτήσεις των φοιτητών, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν πάνω από 100.000 ευρώ από τον ήδη περιορισμένο προϋπολογισμό.

Το ίδιο ισχύει και με τη σίτιση, όπου καλύπτονται οριακά οι ανάγκες, γιατί οι φοιτητές που έρχονται στο εστιατόριο έχουν αυξηθεί από 4.500 σε 5.500.

“Ντόμινο” προκαλείται και στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας τη σίτιση του οποίου κάλυπτε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ελλείψεις και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. “Αναγκαστικά μειώσαμε τον αριθμό των δικαιούχων δωρεάν σίτισης στη Φλώρινα από 790 σε 550” αναφέρει ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Γ. Μανωλόπουλος

“Το πρόβλημα θα επιδεινωθεί από τη νέα χρονιά αφού οι ανάγκες θα αυξηθούν λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά ελληνικά νοικοκυριά” λέει στην εφημερίδα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θ. Παπαθεοδώρου.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: