Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαδηλωτής και χώρα στην εντατική!!!

Σκηνές κόλασης στην Αθήνα, με 30χρονο σε βαθύ κώμα να παλεύει για τη ζωή του από χτυπήματα αστυνομικών και άλλους 29 τραυματίες!

Την ώρα που η ΕΣΗΕΑ συνεχίζει την απεργία – ενώ...
...μόλις πριν ένα χρόνο το τραγικό περιστατικό στη Marfin βρήκε ξανά την Ένωση Συντακτών εν υπνώσει – το gazzetta.gr υποχρεώνεται από τις εξελίξεις να διακόψει την απεργία για να μεταφέρει τα όσα συνέβησαν στο πεδίο μάχης της πρωτεύουσας με αποκορύφωμα την διακομιδή ενός νέου άνδρα στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Εκεί δίνει πλέον μάχη για τη ζωή του, καθώς μεταφέρθηκε με βαρύ κώμα από τις πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα με γκλομπ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι από χτυπήματα που δέχθηκε από αμβλύ όργανο.

Ο 30χρονος άνδρας υποβλήθηκε σε πολύ λεπτό χειρουργείο και όπως αναφέρουν οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτης για τις επόμενες 6 ημέρες θα δώσει πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Διαδηλωτές που βρέθηκαν στην πορεία έλεγαν έξω από το Κρατικό της Νίκαιας ότι η επίθεση από τους αστυνομικούς ήταν «στοχευμένη και δολοφονική». Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι ήδη διατάχθηκε έρευνα από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα αίτια της επίθεσης, τις συνθήκες τραυματισμού καθώς και ενδεχόμενες ευθύνες αστυνομικών. Η έρευνα εποπτεύεται από αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό.

Και να ήταν μόνο αυτό; Άλλοι 29 είναι οι καταγεγραμμένοι τραυματίες μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι 8 συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, άλλοι 7 βρίσκονται στο ΚΑΤ και 2 ακόμα στο Λαϊκό.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε 29χρονος διαδηλωτής του οποίου αφαιρέθηκε η σπλήνα από τα βάρβαρα χτυπήματα που δέχθηκε!

Ήταν τέτοιο το μένος κατά τη διάρκεια της επίθεσης των αστυνομικών που δεν δίστασαν να μπουν ακόμα και μέσα στο Μετρό, στον σταθμό του Συντάγματος, χτυπώντας εν ψυχρώ ανθρώπους. Μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο εργαζομένων του Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλο! Θύμα επίθεσης έπεσε και ο εργαζόμενος της ΕΘΕΛ, Σταύρος Μανίκας.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων από την πλευρά της αστυνομίας έγινε κοντά στα Προπύλαια και είναι διαρκείς οι καταγγελίες για πρωτοφανή βία από την πλευρά τους.

Μετά απ’ όλα αυτά, δεν είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι η κατάσταση στην Αθήνα μυρίζει μπαρούτι, ενώ άπαντες εύχονται να υπάρχει αίσιο τέλος στην μάχη που δίνει ο 30χρονος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: