Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οργάνωση και προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών... κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η οργάνωση και προετοιμασία για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια επίπονη διαδικασία, που...
απαιτεί την εμπλοκή και τη συνεισφορά πολλών εμπλεκόμενων φορέων, εντός και εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αλλά και – κυρίως μάλιστα- προγραμματισμό, συντονισμό και υπευθυνότητα του αρμόδιου Υπουργείου.

Δυστυχώς, και σε αυτόν τον τομέα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του Παιδείας επέδειξε προχειρότητα και επιπολαιότητα, ως προς την οργάνωση και την προετοιμασία. Παράλληλα, μείωσε μεταξύ άλλων και τα σχετικά κονδύλια και συγχώνευσε τις Δύο Κεντρικές Επιτροπές Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών Λυκείων σε μία.

Αποτέλεσμα τα σημερινά ευτράπελα κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων στο μάθημα των μαθηματικών, που εκτός από την χρονική καθυστέρηση, είχε ελλείψεις και παραλείψεις στα σχετικά θέματα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το σημερινό γεγονός, που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στους υποψηφίους, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα».

tromaktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: