Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Μηδενίστηκαν υποψήφιοι των πανελλαδικών όταν χτύπησε το...κινητό τους!

Άτυχοι (αφού δεν ήθελαν να αντιγράψουν) είχαν ξεχάσει να το αφήσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο

«Συνελήφθησαν» με κινητό τηλέφωνο και μηδενίστηκαν τα γραπτά τους! Πρόκειται για υποψήφιους από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου και το Λύκειο Μαλίων.Το γεγονός που σημειώθηκε στο 3ο Λύκειο έχει δυσαρεστήσει εκπαιδευτικούς, συμμαθητές αλλά και γνωστούς του μαθητή, ο οποίος...
...σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε σκοπό να αντιγράψει, απλώς ξέχασε να αφήσει το κινητό του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του σχολείου, όπως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Σημειώνεται πως το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι ήταν της Νεοελληνικής Γλώσσας (Εκθεση), όπου λίγα περιθώρια για αντιγραφή υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η 'Πατρίς' κατά τη διάρκεια της εξέτασης, το κινητό του υποψηφίου χτύπησε και στην άλλη γραμμή ήταν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Παρόλο που οι καθηγητές διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται για τηλεφώνημα που είχε σκοπό να βοηθήσει τον υποψήφιο να απαντήσει στις ερωτήσεις του μαθήματος, ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Συγκλήθηκε η λυκειακή επιτροπή που συνέταξε το σχετικό πρακτικό και εστάλη στην Αθήνα. Το γραπτό, δηλαδή, του υποψηφίου μηδενίστηκε ενώ, φυσικά, είναι ελεύθερος να συνεχίσει να δίνει τα υπόλοιπα μαθήματα.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: