Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

MVP της Ευρωλίγκα ο Διαμαντίδης!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακυρήχτηκε ΜVP της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2010-2011, στο γκαλά βραβεύσεων που έγινε στη Βαρκελώνη.
 
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε ακόμα το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς, ενώ......βρέθηκε και στην  καλύτερη πεντάδα, μαζί με τους Ναβάρο, Σαν Εμετέριο, Σχορτσιανίτη και Μπατίστ. Αυτό που μένει είναι να κατακτήσει και την Ευρωλίγκα αύριο, ώστε να τριτώσει τους τίτλους στη φετινή διοργάνωση...

Το πράσινο χρώμα λοιπόν, ήταν κυρίαρχο στην αποψινή εκδήλωση της Ευρωλίγκα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που φέτος έκανε δίχως αμφιβολία την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, πήρε τον τίτλο του MVP (τον τίτλο πέρυσι είχε πάρει ο Μίλος Τεόντοσιτς του Ολυμπιακού) της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης (τον βράβευσε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης) και έγινε έτσι ο δεύτερος Έλληνας που το πετυχαίνει αυτό, μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά (MVP το 2007)...
Παράλληλα ο Μήτσος, ανακηρύχτηκε και καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, για έκτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια (του είχε «κλέψει» μόνο πέρυσι τον τίτλο ο Κριάπα). Έτσι όπως αναφέρω και πιο πάνω, αυτό που μένει είναι να κατακτήσει αύριο και το τρόπαιο, ώστε να τριτώσει τους τίτλους στην Ευρωλίγκα.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες βραβεύσεις, ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς της Εφές Πίλσεν, πήρε το βραβείο "Αλφόνσο Φορντ" που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ (είχε μέσο όρο 17,2 πόντους ανά ματς), ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ, πήρε τον τίτλο του ανερχόμενου αστεριού της χρονιάς...
Παράλληλα στο γκαλά της Ευρωλίγκα, ανακοινώθηκε και η πρώτη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς αλλά και η δεύτερη. Στην πρώτη καλύτερη πεντάδα λοιπόν βρίσκονται οι: Διαμαντίδης(Παναθηναϊκός), Ναβάρο(Μπαρτσελόνα), Σαν Εμετέριο(Κάχα Λαμποράλ), Σχορτσιανίτης(Μακάμπι) και Μπατίστ (Παναθηναϊκός).

Από την άλλη, τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς, συμπληρώνουν οι: Πάργκο(Μακάμπι), Σπανούλης(Ολυμπιακός), Γιουλ(Ρεάλ Μαδρίτης), Λαβρίνοβιτς(Σιένα), Σαβάνοβιτς(Βαλένθια).

Οι δηλώσεις του Διαμαντίδη για τον τίτλο του MVP που κατέκτησε:


«Το σημαντικό είναι το αυριανό. Υπάρχει μεγάλη χαρά, αλλά το σημαντικό είναι το αυριανό», δήλωσε αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός πως πήρε το βραβείο από τα χέρια του Φραγκίσκου Αλβέρτη. «Χαρά μου που το πήρα από τον Αλβέρτη. Η ιστορία του Αλβέρτη μιλάει από μόνη της».

xarisports.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: