Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αθήνα - Θεσσαλονίκη πάνω σ' ένα πατίνι!

Θα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ρόδες. Μόνο που δεν θα είναι αυτοκινήτου ή μηχανής, ούτε καν ποδηλάτου. Και, ασφαλώς, δεν θα πληρώσουν διόδια!

Τα 13 άτομα που θα καλύψουν τα 504 χιλιόμετρα της διαδρομής (τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη και εννέα από την Αθήνα), θα ταξιδέψουν...
...πάνω στα πατίνια τους, ξεκινώντας ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο κοπέλες και 11 άντρες, μέλη του υπό αναγνώριση αθλητικού σωματείου "Ώθηση", που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από το Καλλιμάρμαρο και θα τερματίσουν στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου, έχοντας διανύσει πάνω από 70-80 χιλιόμετρα ημερησίως.

Είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 23-40 ετών και έμπειροι αθλητές, που προετοιμάζονται αρκετό καιρό.

Ξεκινούν το ιδιόμορφο ταξίδι τους, που το έχουν βαφτίσει "Ώθηση-Extreme 504 km", με έναν και μόνο -όπως λένε- στόχο: ν΄αναδείξουν την τριπλή χρησιμότητα των πατινιών: ως μεταφορικού μέσου στις δοκιμαζόμενες από το κυκλοφοριακό ελληνικές πόλεις, ως εναλλακτικού τρόπου αερόβιας άθλησης (ο τροχοπεδιλιστής εκτιμάται ότι "καίει" 350-400 θερμίδες σε μισή ώρα άσκησης) και ως ευχάριστου χόμπι.

Και φυσικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια των ποδηλατών ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία δρόμων κατασκευασμένων ειδικά για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια.

Η ιδέα γεννήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, με αφετηρία ένα στοίχημα: ο 32χρονος Θεσσαλονικιός Κώστας Μαρτζέκης, που πέρυσι τέτοια εποχή είχε πραγματοποιήσει τον γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, στοιχημάτισε με τον Αθηναίο φίλο του, Γιάννη Κούσπαρη, ότι μπορεί να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με πατίνια σε μία μέρα.

Επειδή αυτό αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ο Γιάννης, ο Κώστας και άλλα μέλη της ομάδας, αποφάσισαν να κάνουν ένα ομαδικό ταξίδι ανάμεσα στις δύο πόλεις, για να προβάλλουν τον τροχοπεδιλισμό στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: