Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

«Οδηγείτε την αγορά σε ύφεση και τους πολίτες σε απόγνωση»

Ακούει κανείς;;;;;;

Μια στις τρεις επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο εξαιτίας των μέτρων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προειδοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.


''Οι τελικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε βαθύτερη ύφεση και τους πολίτες σε απόγνωση'', σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, προσθέτοντας σε ανακοίνωσή του ότι ''για μία ακόμη φορά οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες - οι διαχρονικά σταθεροί αιμοδότες των ασφαλιστικών ταμείων και των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, καλούνται να σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος του δημόσιου χρέους της χώρας''.

Ο ΕΣΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ήδη απειλούνται με λουκέτο μια στις τρεις επιχειρήσεις απ' αυτές που εξακολουθούν να λειτουργούν, η πτώση του τζίρου έχει φθάσει το 50%, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό και τελικά καμία προοπτική επιβίωσης να μην διαφαίνεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα γενικότερα.

Οι έμποροι της Αθήνας απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση ''να αντιληφθεί, έστω την ύστατη ώρα, ότι η δημοσιονομική εξυγίανση, μέσω των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και ιδιαίτερα του εφαρμοστικού νόμου που προωθεί, δεν θα επιτευχθεί, αλλά αντίθετα θα οδηγηθούμε σε νέα λουκέτα, σε δραματική αύξηση απώλειας φορολογικών εσόδων και σε έκρηξη της ανεργίας''.

Ζητάει τέλος, οι προσπάθειες να εστιαστούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στην πάταξη του παρεμπορίου, στη μείωση της γραφειοκρατίας και στον εξορθολογισμό του Δημόσιου Τομέα, ώστε να καταστεί αποτελεσματικός και στην ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: