Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ντροπή! Οι Έλληνες πληρώνουν τις κιτς τελετές της Γιάννας Δεσποτοπούλου!

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το κόστος διεξαγωγής των SpecialOlympicsδυο μόλις ημέρες μετά την τελετή έναρξης. Πολλοί κατηγορούν την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής ότι περισσότερο ενδιαφέρεται για την προβολή της και λιγότερα για τα ανάπηρα παιδιά.


Τα κατορθώματα της Γιάννας Δεσποτοπουλου έχουν εξοργίσει ακόμα και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Το μέλος της ολομέλειας Ισίδωρος Κουβελος με επιστολή του στο πρόεδρο της ΕΟΕ τόσο για την κατασκευή που έχει στηθεί έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο όσο και για τα χρήματα που έχουν σπαταληθεί, τονίζει ότι «πρόκειται για ένα απερίγραπτο "κιτς" σκηνικό που παραπέμπει σε ρωμαϊκές φιέστες έξω από κάθε λογική σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό και το ολυμπιακό ιδεώδες. Θα εκπλαγείτε και εσείς από το μέγεθος της αλλοίωσης που έχει επιφέρει το σκηνοθετικό κατασκεύασμα που έχει εγκατασταθεί στους χώρους του με αναμφίβολα τεράστια οικονομική σπατάλη».

Οι Έλληνες πληρώνουν για την προβολή της Γιάννας Δεσποτοπουλου τα 70.000.000 ευρώ που θα δαπανηθούν για την διεξαγωγή των Special Olympics και ήδη έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση καθώς οι αγώνες θα στοιχίσουν τα διπλά χρήματα από ό,τι η προηγούμενη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στην Σαγκάη. Η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος δεν έχει όρια, την ώρα που κόβονται αναπηρικά επιδόματα και τα μέτρα είναι τα πλέον επώδυνα για εκατομμύρια νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η Γιάννα Δεσποτοπούλου όμως φαίνεται όμως ότι ασχολείται μόνο με φιέστες και την προσωπική της προβολή.

Η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι τα 7.700.000 που δαπανήθηκαν για την τελετή έναρξης των Special Olympics και την προβολή της Γιάννας Δεσποτοπούλου θα μπορούσαν να δοθούν σε προγράμματα που χρειάζονται ανάπηρα παιδιά και να γίνει και η γιορτή με χρήματα ανάλογα με αυτά που δαπανήθηκαν σε προηγούμενες διοργανώσεις...


Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: