Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μπράβο Φώτη, μπράβο Κώστα, μπράβο Δημήτρη!

Υπάρχουν στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Η είσοδος του Κώστα Βασιλειάδη με ελληνική σημαία στο παρκέ της Bilbao Arena για να γιορτάσει αυτή τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας στον τελικό της ACB.

Ο Φώτης Κατσικάρης, ο προπονητής της ομάδας- θαύμα στο ισπανικό πρωτάθλημα...
...με σφιγμένες τις γροθιές να φωνάζει «ναι ρε π...η μου» (σε άπταιστα ελληνικά φυσικά) και να αποθεώνεται. Ο Δημήτρης Μαυροειδής, να κάθεται οκλαδόν στο παρκέ και να μην ξέρει τι να κάνει.

Ο εκφωνητής της ισπανικής τηλεόρασης να μιλά για το θαύμα της Μπιλμπάο και να  πλέκει το εγκώμιο του Κατσικάρη! Λογικό... «Ο Κατσικάρης είχε πει στους παράγοντες της Μπιλμπάο να τον πιστέψουν γιατί μαζί μπορούν να πετύχουν κάτι μεγάλο. Τον πίστεψαν» έλεγε ο Ισπανός speaker.
«Και δικαιώθηκαν» συμπληρώνουμε εμείς... «Ο Κατσικάρης έκανε τη Μπιλμπάο να γράψει ιστορία» συμπλήρωνε ο Ισπανός κι εμείς οι... basket maniacs που βλέπαμε το ματς μέσω internet τρελαινόμασταν μαζι του!

Μια ομάδα με 11 χρόνια ζωής βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό των πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος αφού πρώτα έσπασε δύο έδρες: Της Βαλένθια (στο... παραπέντε έφθασε πριν το φάιναλ φορ) και της Ρεάλ Μαδρίτης! Και πλέον εμείς καμαρώνουμε για τα δικά μας παιδιά, τα ελληνόπουλα, που θα αγωνιστούν κόντρα στη Μπαρτσελόνα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Ο Κατσικάρης ανέλαβε πέρυσι τη Μπιλμπάο όταν αντιμετώπιζε ακόμα και κίνδυνο υποβιβασμού αλλά κόντεψε να φθάσει και στα πλέι οφ. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά και η Μπιλμπάο τερμάτισε στην 6η θέση στην κανονική περίοδο, είχε ένα μεγάλο ματς κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ στο Copa Del Rey όταν ο Βασιλειάδης πήγε μόνος του να της δώσει το εισιτήριο για τον τελικό και στη συνέχεια δύο προκρίσεις με... μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ κόντρα σε Βαλένθια (2-1) και Ρεάλ (3-1) για την πρόκριση στον τελικό! Θαύμα, θα μας πείτε... Θα συμφωνήσουμε αλλά  τίποτα δεν γίνεται μόνο του! Ο Κατσικάρης που πλέον ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του στην Ευρώπη αποδείχθηκε πόσο έτοιμος ήταν τακτικά για να φέρει την ομάδα του εκεί που ήθελε.

Μπράβο στα ελληνόπουλα για την επιτυχία τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης όπως επίσης και μπράβο στον Ηλία Ζούρο για τους τρεις τίτλους που κατέκτησε με τη Ζαλγκίρις. Οι Έλληνες μπασκετάνθρωποι είναι παντού...

Κι ας πάρουν παράδειγμα κι άλλοι Έλληνες προπονητές... Επιτέλους, ας γίνει αυτό που έκαναν οι Σέρβοι οι οποίοι πήγαιναν και πάνε... παντού φτιάχνοντας το όνομά τους και βοηθώντας ταυτόχρονα δικούς τους. Ας μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια...

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: