Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Λουκέτο στο ποδόσφαιρο!

Με 49 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 1 "παρών" οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις υπερψήφισαν την πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου για αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδίας, επιλογή που συνεπάγεται...
...λουκέτο στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Για ποδόσφαιρο των μπράβων, των στημένων αγώνων και των χουλιγκάνων, έκανε λόγο ο Πιλάβιος (video).

Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου έβαλε η πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου για αναστολή της λειτουργίας της Ομοσπονδίας. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να φέρει τους επικεφαλής των συλλόγων προ των ευθυνών τους.

Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στη χώρα μας και συνεπώς οι ελληνικές ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η κίνηση αυτή έδειξε την πρόθεση του προέδρου της ΕΠΟ να λάβει ριζοσπαστικά μέτρα για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου με τις ασφαλιστικές ενημερότητες, τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, την αδυναμία επικύρωσης των βαθμολογιών των εθνικών πρωταθλημάτων αλλά και τις απειλές κατά της ζωής του που κατήγγειλε πριν από μερικές ημέρες.

Όπως προκύπτει πλέον από την εξέλιξη αυτή, οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2011-2012 από τη στιγμή που οι φάκελοι τους δεν έχουν σταλεί στην UEFA. Εκτός αν αυτό γίνει μέχρι την έναρξη της αναστολής.
Το ματς με την Μάλτα θα γίνει κανονικά, όπως και το φιλικό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για το οποίο υπάρχουν αυστηρές ρήτρες σε περίπτωση που η Εθνική δεν δώσει το παρών.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην Γ.Σ. της ΕΠΟ:
Σοφοκλής Πιλάβιος: "Χάρες δεν θα γίνουν σε κανέναν"
"Το διοικητικό συμβούλιο ήταν αυτό που αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, η οποία έχει ξεκινήσει την μακρά και επίπονη έρευνα όλων των επαγγελματικών δελτίων που εκδόθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Μια δουλειά εξαιρετικά σκληρή, κουραστική, χρονοβόρα. Στρωμένη με εμπόδια. Κάθε είδους. 


pilavios 1 by koukos_81


Μια έρευνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά που για να ολοκληρωθεί πρέπει τα μέλη της επιτροπής να ξεπεράσουν πρώτον την υπερβολική καθυστέρηση στις απαντήσεις από τις αρμόδιες ΔΟΥ και τα καταστήματα του ΙΚΑ, που για να κάνουν τη δουλειά τους, υποχρεώθηκε η Ομοσπονδία ακόμη και να διαθέσει υπαλλήλους της για να πάρει τα στοιχεία. Αλλά ό,τι και αν γίνει η έρευνα θα ολοκληρωθεί και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν όπως πρέπει.ΧΑΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!"

Αναλυτικά η ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ:
Ας πάμε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα της βίας. Συμπορευτήκαμε με τη Super League και την πολιτεία για να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα, που θα αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα και θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. 

Αναγνωρίζουμε ασφαλώς ότι η βία είναι ένα πολύ ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο είναι θύμα αυτής της ευρύτερης βίας καθώς έλειψε μέχρι σήμερα η συνεργατική λογική όλων των αρμοδίων φορέων.

Ελπίζω πως η επιδείνωση του φαινομένου θα αφυπνίσει όσους εξακολουθούν ακόμη να βλέπουν τη βία στα γήπεδα ως πρόβλημα του ποδοσφαίρου και θα αντιληφθούν ότι αλλού γεννιέται η βία και αλλού εκδηλώνεται. Κι αν δεν πας εκεί που γεννιέται να την αντιμετωπίσεις, τότε αποδεικνύεσαι πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Εμείς λοιπόν κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε και περιμένουμε και απ’ όλους όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος να πράξουν το καθήκον τους.

Προτάσεις είχαμε πολλές και καθοριστικές. Γι αυτό και έγιναν σχεδόν στο σύνολό τους αποδεκτές. Αποδείξαμε έμπρακτα τη διάθεσή μας να αποδεχτούμε όλες τις αλλαγές για να γυρίσει σελίδα το ποδόσφαιρο και να πάει εκεί που του αξίζει και όλοι θέλουμε.

Όμως, ακόμη κι εδώ, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Η ΕΠΟ έπρεπε και πρέπει ακόμη να συγκρουστεί με συμφέροντα, κατεστημένα που δρουν στο εσωτερικό του ποδοσφαίρου χρόνια τώρα. Κι όλα αυτά εν μέσω απειλών, αγωγών και πάει λέγοντας. Νομίζω πως δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε. Θα πετύχουμε και σε αυτό ολοκληρώνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για να λύσουμε το πρόβλημα.

ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Να μιλήσουμε και για τα αποκαλούμενα σαν στημένα ματς.
Επειδή πολλά λέγονται διαρκώς για τη δημιουργία εντυπώσεων τα πράγματα είναι απλά και τα στοιχεία δεδομένα, αλλά και για να βάλουμε την όλη κατάσταση στη σωστή της βάση, ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός των υπόπτων ματς δεν διεξήχθησαν μόνο επί των ημερών της σημερινής διοίκησης. Επί των ημερών της σημερινής διοίκησης, αντιθέτως, προωθήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Ακούσαμε όλοι μας για πρώτη φορά την ιστορία, από τον κ. Λιμάχερ. Στην ΕΠΟ ο πρώτος φάκελος από την UEFA έφτασε τον Νοέμβριο του 2009 και μέσα σε 15 ημέρες, αφού πρώτα υπήρξε δική μας επαφή με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για κάποιους χειρισμούς που διευκρινίσαμε πως έπρεπε να γίνουν από πλευράς μας, δόθηκαν στα χέρια της πολιτείας και από κει πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.
Το αν η ΕΠΟ συνδράμει στη δικαστική έρευνα και πως δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί αποδεικνύεται από πολλά στοιχεία. Σημαντικότερο όλων: ο ερχομός στην Ελλάδα με δικά μας έξοδα και ενέργειες των ειδικών της UEFA και οι ένορκες καταθέσεις τους στην εισαγγελέα.

Αλλά δεν αρέσει σε ορισμένους να το πουν. Ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που, για να σπάσει το απόστημα και να αποκαλυφθεί το κύκλωμα, τροφοδοτεί διαρκώς με στοιχεία την εισαγγελέα.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ!
Απέναντι σε όλα αυτά φίλοι μου, η Ομοσπονδία, της οποίας εσείς είστε η ψυχή και το σώμα, αντί να βρει, όχι δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, αλλά στήριξη και χείρα βοηθείας, ξέρετε τι βρήκε, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων; Θα σας πω εγώ: Βρήκε διαφόρων ειδών συμφέροντα να αντιδρούν, κατεστημένες αντιλήψεις να ενοχλούνται, ακραίες οπαδικές συμπεριφορές, συλλαλητήρια που τα προκαλούν εν αγνοία ορισμένες φορές των συμμετεχόντων αυτοί που χάνουν τη βολή τους, αρκετούς πολιτικούς που για να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους προτιμούν να κατηγορούν με ψεύδη άλλους, απαρχαιωμένους παράγοντες, αρτηριοσκληρωτικές δημόσιες υπηρεσίες, φαντάσματα του παρελθόντος να προσπαθούν ν’ αναστηθούν, επαΐοντες και μη να έχουν άποψη για όλους και για όλα, ανθρώπους της μέρας και της νύχτας. Και το χειρότερο όλων, βέβαια, ήταν η στοχοποίηση ανθρώπων. Στοχοποίηση με δηλώσεις, απειλές, φωτογραφίες, δημόσια διαπόμπευση. Ξεκινώντας από απλούς υπαλλήλους, στελέχη της Ομοσπονδίας και φτάνοντας μέχρι διευθυντές, συμβούλους, εμένα. Μια δική σας απόφαση αρκεί για να βρεθείτε κι εσείς στο ίδιο σημείο μ’ εμάς σε λίγα λεπτά.

Και σαν να μην έφταναν χτες κοινοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ δικόγραφο ΠΑΕ με αίτημα προσωρινής διαταγής για αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης.
Σήμερα εδώ μπροστά σας, θέλω με απόλυτη ειλικρίνεια να ξεκαθαρίσω κάτι μια για πάντα: Εγώ δεν παίζω με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είπα κάποια πράγματα στην εισαγωγή της τοποθέτησής μου και δεν θέλω να επανέλθω. Πιστεύω έγινα απόλυτα κατανοητός.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
Είναι η ώρα να καταλάβουν οι πάντες πως η κρίση του ποδοσφαίρου σε συγκυρία ευρύτερης οικονομικής, κοινωνικής, - ως ένα βαθμό - και πολιτικής κρίσης, δεν αφήνει περιθώρια για αδράνεια ή εφησυχασμό.

Αυτό δεν μεταφράζεται ούτε σε χαρτοπόλεμο δηλώσεων, ούτε να τρέχω κάθε μέρα στα κανάλια. Η δική μου δουλειά είναι άλλη. Η δική μου δουλειά είναι να λειτουργήσουν οι υπάρχοντες θεσμοί , να δημιουργηθούν και νέοι, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που απαιτούνται για να προσδώσουμε αξιοπιστία και ήθος στο ποδόσφαιρο.

Η πρότασή μου σ’ εσάς, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό όργανο, είναι μία και μοναδική:
Οφείλουμε να κάνουμε σήμερα άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, στην οποία δεν τις έχουν μείνει και πολλά αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά, και βλέπει το δημοφιλέστερο σπορ και πιο αγαπημένο της να ψυχορραγεί.

Καλούμε λοιπόν όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν. Αυτό των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησής από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών;

‘Η μήπως προτιμά, αυτό που προτείνουμε εμείς; Ένα ποδόσφαιρο στηριγμένο σε θεσμούς και κανόνες, σε αξιοπιστία, ηθική, χωρίς δεσμεύσεις και υπόγειες διαδρομές, ισονομία, ισοπολιτεία, σύγχρονο, προσαρμοσμένο στα παγκόσμια δεδομένα, με αξιοκρατία;

Το δίλημμα είναι σαφές και όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Θα τους υποχρεώσουμε εμείς, να πάρουν θέση.
Κύριοι, προτείνω και ζητώ την ψήφο σας επί της προτάσεώς μου να ανασταλεί από τη Δευτέρα μέχρι νεωτέρας η λειτουργία της Ομοσπονδίας και όλων των Ενώσεων μελών της, έως ότου δηλαδή αποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο, αν θέλουν το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί.

Όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως όλα βαίνουν καλώς. Η προτεινόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ και των Ενώσεών της από τη Δευτέρα είναι η έσχατη γραμμή άμυνας για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σας καλώ να εξουσιοδοτήσετε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να χειριστεί τις εξελίξεις από δω και πέρα. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας".

Ομιλία του αντιπροέδρου της Superleague Γιώργου Μποροβήλου:
"Τρία χρόνια ομόφωνα αποφασίσαμε για την σταδιακή εξομοίωση των κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ. Είπαμε όλοι μαζί ότι από το 2011-2012 θα υπάρχει πλήρης εξομοίωση. Να μας αφήσουν ήσυχους λοιπόν αυτοί οι πολιτικοί, να ασχοληθούμε εμείς με τα του οίκου μας και αυτοί με τα του οίκου τους ώστε να βγάλουμε μια άκρη. Οι πολιτικοί που φυγαδεύονται με τα καΐκια ας λύσουν τα άλλα προβλήματα που τους απασχολούν για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε με τα δικά μας".

Ο διάλογος του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου με τον Σοφοκλή Πιλάβιο:
Τζώρτζογλου: "Ο ΟΦΗ είναι από τις λίγες ομάδες που δεν είναι μπλεγμένος στα 42 στημένα. Έχει κόσμο. Έχει προπονητικό κέντρο. Ο ΟΦΗ αν δεν μπορεί να μην πάρει αδειοδότηση. Οι άλλες ομάδες; Ο ΟΦΗ έχει δίκιο γιατί πλέρωσε! Εκπρόθεσμα αλλά πλέρωσε! Ο Πιλάβιος ήξερε ότι μπορεί να κλείσει η ΕΠΟ για αυτό θέλησε να προλάβει καταστάσεις. Ο Πιλάβιος ήταν 10 μέρες στο εξωτερικό.
Πιλάβιος: "Θα μας κάνει κριτική για το πού είμαστε; Μήπως κάποιος πρέπει να κάνει διεθνείς σχέσεις;" 
Τζώρτζογλου: "Καίγεται το ποδόσφαιρο και εσείς κάνετε διεθνείς σχέσεις;"
Πιλάβιος: "Αφού καίγεται το ποδόσφαιρο δες την πρόταση μου".

Η επίθεση Τζώρτζογλου στον Πιλάβιο:
"Με τις αποφάσεις μας γινόμαστε νεκροθάφτες του ποδοσφαίρου. Ο Λιμάχερ είπε ότι η Ελλάδα είναι ο παράδεισος του στοιχήματος. Είμαι Κρητικός και δεν ανέχομαι να φωτογραφίζεται το Νησί μου για απειλές. Όταν εγώ πάω στην ΕΠΟ δέχομαι απειλές από μπράβους. Δε δικαιούστε να μιλάτε για βία κ. Πιλάβιε όταν στον τελικό Κυπέλλου που αναλάβατε να διοργανώσετε κινδύνευσαν μικρά παιδιά. Όταν φίλαθλος μάρκαρε τερματοφύλακα". 

Αναστάσιος Μπατζιάκας (ΕΠΣ Θεσσαλίας) προς Τζώρτζογλου:

"Κ. Τζώρτζογλου έχετε Μπεομανία. Θα σας μηνύσει ο κ. Μπέος. Έχετε στοιχεία ότι ο Μπέος εμπλέκεται σε παράνομα. Εσείς αν μπαίνατε σε ένα γήπεδο με πανό μεγάλο να σας έχει στα τέσσερα τι θα λέγατε. Εγώ θα έλεγα αυτά που είπε ο κ. Μπέος. Ποιος θα έλεγε το αντίθετο;

Ποιος εμποδίζει τον εκπρόσωπο της Super League να πηγαίνει στον πρόεδρο της ΕΠΟ;

Φαίνεται ότι ξέχασε ο κ. Τζώρτζογλου να πει για τον ΟΦΗ που ανεβοκατέβαινε τις κατηγορίες.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ομάδα πρότυπο που θα παίξει Ευρώπη".


Άρης Κουλούρης (ΕΠΣ Ηλείας):

"Πόσες φορές έχουν πάει στον Πιλάβιο για να διαμαρτυρηθούν για τις μαλ..ες που κάνουν οι διαιτητές. Τώρα τους φταίει ο Πιλάβιος. Φταίει ο Πιλάβιος που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι υπάλληλοι; Ποιοι φταίνε που οι υπάλληλοι στις Ενώσεις κλέβουν;

Μην ξαναδεχθείτε ασφαλιστικές ενημερότητες αν δεν έρχονται υπηρεσιακά από το ΙΚΑ.

Μην καταστρέψουμε τις ομάδες που έχουν προβλήματα".


Τζώρτζογου:
"Για απειλές που δέχεται έκανε λόγο ο πρόεδρος και χθες υπήρξε επίσημη ανακοίνωση ότι δέχεται απειλές. Ψάχνετε στην Κρήτη να βρείτε αυτούς που σας απειλούν, μίλησα πέρυσι για φακέλους με περίμενε ο Αχιλλέας Μπέος με 4 μπράβους, μου επιτέθηκε και εσείς μιλάτε για απειλές. Κάθε φορά που πάω στην ΕΠΟ, τα 4 παιδιά μου αγωνιούν αν θα γυρίσω πίσω. Επειδή η ΕΠΟ του επιτρέπει να μπαίνει η Αυτού Μεγαλειότητα".

Σταράκης Γεώργιος (ΕΠΣ Ρεθύμνου):

"Ο λαός λέει πως τους πεθαμένους τους τρώνε οι κόρακες και τους ζωντανούς οι κόλακες. Διοργανώσατε έναν τελικό κυπέλλου, τη μοναδική μεγάλη διοργάνωση που έχετε και τι κάνατε; Τον Δώνη μάγκα και άνδρα της χρονιάς για τη δήλωση που έκανε.
Για το θέμα των αδειοδοτήσεων πρέπει να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Κύριε Παπανδρέου στείλτε τον Γερουλάνο σπίτι του. (Δεν μπορεί η μάνα του να είναι υπεύθυνη στο μουσείο Μπενάκη)
Έχουμε χρόνια να πάρουμε επιχορηγήσεις. Δεν ξεκινάμε τα πρωταθλήματα αν δεν τις πάρουμε".
Βούρβαχης Γεώργιος (ΕΠΣ Χανίων):
"Όχι στην αναστολή.

Στις οικονομικές δυσκολίες που περνάμε, τουλάχιστον αυτή τη μικρή επιχορήγηση πρέπει να την πάρουν τα μικρά σωματεία. Γιατί αν κλείσουν τα σωματεία θα κλείσουν οι Ενώσεις και αν γίνει αυτό θα κλείσει η ΕΠΟ, είτε θέλετε είτε όχι. Πρέπει να πιέσει η ΕΠΟ προς αυτή την κατεύθυνση".


Σιγάλας Ιωάννης (ΕΠΣ Κυκλάδων):

"Η πρόταση νομίζω πως είναι είτε εν θερμώ, είτε επιπόλαιη. Μέχρι πότε θα κρατήσει η αναστολή; Με την πρώτη μεταγραφή τι θα γίνει. Αυτό δείχνει αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης και ουσιαστικά παραίτηση".
Φωτίου Θεόδωρος (ΕΠΣ Δράμας):

"Ήμουν από πριν προβληματισμένος, αλλά είμαι περισσότερο ενοχλημένος από τη στιγμή που ήρθα εδώ στη Γ.Σ.

Ένιωσα πολύ άσχημα όταν ο Πρόεδρος μας δεν έκανε διοικητικό απολογισμό. Έπρεπε να γίνει έστω και τυπικά. Να αναστείλουμε τη λειτουργία της ΕΠΟ. Γιατί; Μήπως είναι κίνηση τακτικής; Είναι αδυναμία. Η Ομοσπονδία δεν πρέπει να κλείσει.

Αν κλείσουμε Ομοσπονδία και Ενώσεις, τότε διώχνουμε τους παράγοντες από τα σωματεία. Δεν πρέπει να την κλείσουμε για να μην δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που θέλουν να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

Η απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ να αναγκάζει ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να μένουν στο σωματείο τους μέχρι τα 21 χρόνια, από 19 που ήταν μέχρι σήμερα.

Δεν θα ψηφίσουμε την αναστολή, γιατί θεωρούμε πως οι συνθήκες είναι κατάλληλες να ανταποκριθείτε στα προβλήματα".

Ψηφίζει "Ναι" η Super League

Ο Γιώργος Μποροβήλος εκφράζοντας την Super League και σε συνεννόηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τόνισε ότι η Super League θα ψηφίσει "ναι" στην πρόταση της ΕΠΟ, τασσόμενοι στο πλευρό του προέδρου της ΕΠΟ.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: