Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ναδάλ-Τζόκοβιτς: Ο τελικός των Νο1!

Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, Ράφα Ναδάλ και ο διάδοχος του στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς αναμετρώνται την Κυριακή (3/7) στον τελικό του Γουίμπλεντον.

Ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνωρίζονται πολύ καλά. Μέχρι πρότινος μοιράζονταν τον ίδιο εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων και έχουν υπάρξει συμπαίκτες στο διπλό. Αφήστε που έχουν αναμετρηθεί ήδη 27 φορές. Δεν έχουν και πολλά να κρύψουν ο ένας από τον άλλο.

Ωστόσο...
...για πρώτη φορά ο Τζόκοβιτς κοιτάζει στα μάτια τον Ναδάλ και σύμφωνα με όσους λατρεύουν να μιλούν για "μονομαχίες" και "αντιπαλότητες", ο τελικός του Γουίμπλεντον θα αποτελέσει την απαρχή μίας νέας εποχής στο ανδρικό τένις: Της κόντρας Ναδάλ-Τζόκοβιτς.

Τη Δευτέρα (4/7) ο Σέρβος θα εκθρονίσει τον αριστερόχειρα από το Μανακόρ από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι απαλλαγμένος από αυτό το άγχος.

Ο Ναδάλ φαίνεται να έχει αβαντάζ στο Γουίμπλεντον μεγαλύτερο από ότι (θα) είχε στο Ρολάν Γκαρός αν συναντούσε τον "Νόλε" (σ.σ. θυμίζουμε ότι αποκλείστηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ).

Είναι καλύτερος στο χορτάρι, έχει προσαρμόσει το παιχνίδι του στο χορτάρι και μετράει δύο τίτλους στο "All England Club". Αντίθετα, ο Τζόκοβιτς είναι πρωτάρης στον τελικό στο τρομερό κεντρικό κορτ. Ο πέντε φορές νικητής Μπγιορν Μποργκ είχε δώσει το νόημα: "Το να συμμετέχεις για πρώτη φορά στον τελικό του Γουίμπλεντον είναι η σπουδαιότερη στιγμή για έναν τενίστα, αλλά και η πιο τρομακτική". Και ο Μποργκ διατηρούσε τον έλεγχο των συναισθημάτων του, ο Τζόκοβιτς δεν τα έχει καταφέρει.

Αν τα καταφέρει, δήλωσε, ότι το κατόρθωμα του θα ξεπερνάει και τους δύο τίτλους που έχει κερδίσει στο Αυστραλιανό Όπεν. Αν ο Ναδάλ υπερασπιστεί τον τίτλο του, θα φτάσει τους 11 Grand Slam τίτλους. Πέντε λιγότερους από ξέρετε ποιον. Και ο Ναδάλ θα είναι και πάλι υποψήφιος GOAT.

O Tζόκοβιτς έχει νικήσει και τις τέσσερις φορές που έχουν αναμετρηθεί φέτος. Ο Ναδάλ προηγείται 2-0 του Σέρβου στις αναμετρήσεις τους στο χορτάρι με τη μοναδική στο Γουίμπλεντον, στα ημιτελικά του 2007, να ολοκληρώνεται με τραυματία το νέο κορυφαίο παίκτη στην παγκόσμια κατάταξη. Τώρα αν θα κάνει σετ και με το χρυσό κύπελλο του Γουίμπλεντον, αυτό θα το δούμε σε λιγότερο από 24 ώρες.

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: