Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η κατάρα των 27...!

Η καταραμένη ηλικία...για τους τραγουδιστές...ΔΕΙΤΕ ποιοί έχασαν τη ζωή τους στα 27!

Ο κόσμος της μουσικής παραμένει συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο της ταλαντούχας βρετανίδας τραγουδίστριας Amy Winehouse η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Ήταν μόλις 27 ετών και δεν ήταν η μόνη καλλιτέχνης που «έφυγε» σε αυτή την ηλικία. Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει πολύ βαριά ονόματα της μουσικής σκηνής. Ας τα θυμηθούμε..
1. Amy Winehouse



Amy Winehouse

Βρετανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, γνωστή για τα δυναμικά της φωνητικά και την εκλεκτική μίξη διάφορων μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της σόουλ, τζαζ και Rhythm n’ Blues μουσικής σκηνής.

Πέθανε στις 23 Ιουλίου 2011, ήταν 27 χρονών και 313 ημερών,

Αιτία θανάτου της μάλλον η υπερβολικής δόση ηρωίνης.


2. Brian Jones



Brian Jones



Πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1969, ήταν 27 ετών και 125 ημερών.

Αιτία θανάτου του: Βρέθηκε νεκρός τον Ιούλιο του 1969 σε ιδιωτική πισίνα στην φάρμα Cotchford στο Hartfield του Ανατολικού Sussex. Τότε, είχε προσδιοριστεί ότι πρόκειται για ατύχημα, αν και πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί από fans και φίλους του συγκροτήματος, ότι στην πραγματικότητα ο Brian Jones είχε δολοφονηθεί.

Ήταν μέλος και ιδρυτής στο Λονδίνο το 1962 των θρυλικών Rolling Stones.

3. Jimi Hendrix



Jimi Hendrix

Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 σε ηλικία 27 ετών και 295 ημερών.

Γεννήθηκε στο Σιάτλ, στην Ουάσιγκτον, από πατέρα μαύρο και μητέρα Ινδιάνα. Αν και αυτοδίδακτος θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 στο ξενοδοχείο Samarkand στο Λονδίνο όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών.

Η μπάντα του: The Jimi Hendrix Experience and Band of Gypsys

4. Janis Joplin



Janis Joplin

Πέθανε στις 4 Οκτωμβρίου του 1970. Ήταν 27 ετών και 258 ημερών.

Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και μουσική παραγωγός. Γεννήθηκε σε μια παραθαλάσσια πόλη του Τέξας, το Port Arthur, στις 19 Ιανουαρίου 1943.

Βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Χόλιγουντ. Αιτία θανάτου της η υπερβολική δόση ηρωίνης .


5. Jim Morrison



Jim Morrison

Πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971. Ήταν 27 ετών και 207 ημερών.

Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors. Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Ο θάνατός του στο Παρίσι της Γαλλίας, οι περιστάσεις κάτω από τις προήλθε καθώς και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

6. Kurt Cobain



Kurt Cobain

Πέθανε στις 5 Απριλίου του 1994. Ήταν 27 ετών και 44 ημερών.

Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως ο ηγέτης, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nirvana. Το 1991, το τραγούδι Smells Like Teen Spirit από τον δίσκο Nevermind χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως το τραγούδι «ύμνoς» μιας ολόκληρης γενιάς και ο ίδιος ο Κομπέιν θεωρήθηκε εκπρόσωπος της αποκαλούμενης Generation X.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε έντονα προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες. Αυτοκτόνησε στην κατοικία του στο Σιάτλ, όπου βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 Απριλίου 1994. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι η αυτοκτονία του Κομπέιν ήταν δολοφονία.

7. Alan «Blind Owl» Wilson




Alan "Blind Owl" Wilson

Πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1970.

Ήταν ο ηγέτης, τραγουδιστής αλλά και συνθέτης της περίφημης αμερικανικής μπλουζ μπάντας Canned Heat. Έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα, και έγραψε τα περισσότερα από τα τραγούδια του συγκροτήματος.

Πέθανε στο Los Angeles της California. Ο θάνατός του προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

8. Ron «Pigpen» McKernan



Ron "Pigpen" McKernan

Πέθανε στις 8 Μαρτίου του 1973.

Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1945. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Grateful Dead. Στα πρώτα χρόνια της μπάντας τραγουδούσε αλλά κυρίως έπαιζε κήμπορντς και φυσαρμόνικα .

Σύμφωνα με τον Grace Slick (τραγουδιστή των Jefferson Airplane) ο McKernan ήταν αυτός που έμαθε στην Janis Joplin το Southern Comfort.

Bρέθηκε νεκρός από αιμορραγία στομάχου, συνέπεια της χρόνιας μεγάλης κατανάλωσης οινοπνεύματος.

9. Dave Alexander



Dave Alexander

Πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου του 1975.

Αμερικανός μουσικός, πιο γνωστός και ως ιδρυτικό μέλος αλλά και μπασίστας της θρυλικής punk μπάντας The Stooges.

Έφυγε από το συγκρότημα το 1970 και το 1975 πέθανε από πνευμονία, η οποία επιδεινώθηκε από μία φλεγμονή στο πάγκρεας.

dinfo.gr



















Δεν υπάρχουν σχόλια: