Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Κίνα – Ελλάδα 8-9, στην κορυφή του κόσμου η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών!

Στην κορυφή του κόσμου το πόλο Γυναικών! Η Ελλάδα επικράτησε 8-9 της διοργανώτριας Κίνας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
 


Η Ασημάκη άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα, με τις Κινέζες να πιέζουν στη συνέχεια και εκμεταλλευόμενες την παίκτρια παραπάνω ισοφάρισαν. Η Ρουμπέση ξαναέβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ, αλλά η απάντηση ήταν άμεση, με το 2-2 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, τα κορίτσια του Ηλία Μορφέση κράτησαν το μηδέν και με δύο τέρματα από τις Ρουμπέση και Μανωλιουδάκη προηγήθηκαν με 4-2. Η Ρουμπέση σκοράροντας για τρίτη φορά έκανε το 5-2 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ακολούθησε καταιγισμός γκολ και από τις δύο ομάδες, με την Ελλάδα να πηγαίνει στο τελευταίο οκτάλεπτο με το 8-6 υπέρ της, ενώ προηγουμένως είχε προηγηθεί ακόμη και με τρία γκολ. Η Λιόση επανέφερε τη διαφορά στα τρία γκολ, 9-6, αλλά η Κίνα μείωσε σε 9-8. Παρόλα αυτά, η εθνική μας άντεξε στην πίεση στις τελευταίες επιθέσεις και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 6-8, 8-9
Κίνα: Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιανγκ
Ελλάδα: Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά

scorernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: