Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Καταγγελία για παραβίαση ασύλου!

Επιστολή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη στον πρωθυπουργό. Καταγγέλλει χρήση δακρυγόνων σε κτίριο του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Την είσοδο των δυνάμεων της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης.

Ο πρύτανης σημειώνει πως...
...η εν λόγω εισβολή δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών, οι οποίοι εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία.

Η εισβολή, υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Πελεγρίνης, κατέλυσε το Πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών, την οποία παράλληλα κοινοποιεί στον πρόεδρο Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

Ολόκληρη η επιστολή:
"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι Πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταγγέλλουν την είσοδο, την 29η Ιουνίου 2011, των αστυνομικών δυνάμεων στον πανεπιστημιακό χώρο του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Καλαμιώτου 2) και τη χρήση δακρυγόνων και κροτίδων εντός του κτηρίου, η οποία δημιούργησε σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή φοιτητών και πολιτών που εισήλθαν σε αυτό για να προστατευτούν από τα χημικά και την αστυνομική βία, καταλύοντας το Πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς την άδεια των Πρυτανικών Αρχών.

Η ενέργεια αυτή μαζί με τα γενικότερα φαινόμενα της έντασης που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο της Αθήνας με την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών συνιστούν κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Τα τελευταία γεγονότα εντείνουν την ανησυχία της Πανεπιστημιακής  Κοινότητας για την αφόρητη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον η ελληνική κοινωνία και, κυρίως, η νεολαία μας".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: