Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σαλάχι κέντρωσε δύτη στην Παλαιόχωρα!

Παρολίγον σοβαρό ατύχημα με δύτη στην Παλαιόχωρα, όταν ένα σαλάχι με την ουρά του τον κέντρωσε στο πόδι.

Το περιστατικό συνέβει το πρωί του Σαββάτου (2/7) όταν, στις 10.20, η Λιμενική Αρχή Παλαιοχώρας, ενημερώθηκε για τον τραυματισμό 30χρονου υποβρύχιου αλιέα ανατολικά από την παραλία «ΔΙΑΛΥΣΚΑΡΙ».

Συγκεκριμένα...
...ο τραυματισμός του δύτη  προήλθε από κέντρωμα σαλαχιού στο δεξιό του κάτω άκρο, επιφέροντας σε αυτόν ελαφρά ζαλάδα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του λιμενικού, αλλά λόγω του δύσβατου της περιοχής, τα στελέχη του σκάφους επιβιβάσθηκαν σε μικρότερο ιδιωτικό σκάφος, περισυνέλεξαν τον τραυματία και τον μετέφεραν στο λιμάνι της Σκάλας.

Ο 30χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, όπου νοσηλεύεται.

Το σαλάχι 

Λέγοντας σαλάχι ή σελάχι εννοούμε ένα μεγάλο εύρος από είδη που ανήκουν στην οικογένεια των ραγιδών. Ο αετός, η τρυγόνα, το διαβολόψαρο και η ρίνα είναι μερικά από αυτά.

Τα σαλάχια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τον ψαροτουφεκά, λόγω ενός πριονωτού αγκαθιού που έχουν στη βάση της ουράς τους.

Αν μετά το χτύπημα δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί, είναι πολύ πιθανόν ο δύτης να δεχθεί ένα χτύπημα με αυτό το αγκάθι.

 Ο πόνος είναι δυνατός και γίνεται περισσότερο έντονος καθώς περνά η ώρα.

Μάλιστα ανάλογα με το είδος του σαλαχιού και τις αντοχές του οργανισμού του ψαροκυνηγού ίσως δημιουργηθούν λιποθυμικές τάσεις κτλ. Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί, ότι λόγο του αγκιστρωτού σχήματος του αγκαθιού είναι πολύ δύσκολο να βγει.

Είναι καλύτερο όταν βρίσκεστε κοντά σε σημείο που μπορείτε να πάρετε τις πρώτες βοήθειες, να αφήσετε σε κάποιον ειδικό το βγάλσιμο του αγκαθιού.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: