Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Έριξε το αεροπλάνο σε πυλώνα φωτισμού!

«Ατζαμής» αποδείχτηκε ο πιλότος ενός C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος σύμφωνα με εργαζομένους στον αερολιμένα Ηρακλείου γκρέμισε ένα πυλώνα φωτισμού στην πίστα του αεροδρομίου.
 
Το περιστατικό έγινε πριν από λίγες ημέρες και ο πυλώνας ακόμη δεν έχει επισκευαστεί. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μέσω του προϊσταμένου των αερολιμενικών και αναπληρωτή αερολιμενάρχη Γ. Πλιάκα δίνει μία άλλη εκδοχή για το συμβάν και για την μη αντικατάσταση του πυλώνα φωτισμού.


Όπως είπαν στην τοπική εφημερίδα ''Πατρίς'', εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, πριν από λίγες ημέρες......το στρατιωτικό C-130 τη στιγμή που επιχειρούσε να σταθμεύσει στην πίστα της 126 Σμηναρχίας Μάχης έριξε τον πυλώνα. Συγκεκριμένα, με το αριστερό του φτερό το στρατιωτικό αεροσκάφος έκανε τη… ζημιά. Το αεροσκάφος την επόμενη ημέρα αναχώρησε από τον ΚΑΗΚ.
 
Η διαδικασία αυτή πάντως δεν γίνεται μονάχα από το χειριστή του αεροσκάφους. Συμμετέχουν σε αυτή τόσο ο οδηγός του οχήματος “follow me” που κατευθύνει το αεροσκάφος στο ακριβές σημείο, όσο και ο σηματωρός ή αλλιώς «μάρσαλ». Η έρευνα που σύμφωνα με την ΥΠΑ θα γίνει για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται θα επικεντρωθεί στους προαναφερθέντες αλλά και σε άλλα άτομα που τυχόν κριθεί απαραίτητο να ελεγχθούν.
 
filoksenos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: