Δεν είναι ούτε ο Ναδάλ ούτε ο Φέντερερ! Το Γουίμπλεντον έχει τον νέο «Βασιλιά» του και είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με 3-1 σετ επί του Ισπανού πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στο Λονδίνο!


Για πρώτη φορά μετά το 2002 και τον Λέιτον Χιούιτ, αναδεικνύεται νικητής στο κεντρικό κορτ του All England Club εκτός των Φέντερερ και Ναδάλ. Ο στόχος του «Νόλε» να μπει «σφήνα» ανάμεσα στο δίδυμο επετεύχθη με το παραπάνω και εκτός από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είναι πλέον και ο νέος «Βασιλιάς» του Γουίμπλεντον.

Διαφορετικός, αλλά το ίδιο συναρπαστικός ο τελικός των ανδρών από αυτούς που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, με τον Τζόκοβιτς να κάνει δυναμικό ξεκίνημα και να προηγείται σε χρόνο… dt με 2-0, 6-4 και 6-1, βάζοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου. Νωχελικός και χωρίς ζωντάνια στο παιχνίδι του ο Ναδάλ επέτρεψε στον αντίπαλό του να πάρει «αέρα» δύο σετ προσπαθώντας να ανατρέψει τη διαφορά στη συνέχεια.

Όπως αποδείχθηκε όμως ήταν σύντομη παρένθεση στον αγώνα. Ο Ισπανός είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κάθε πόντο και ανάγκαζε τον Τζόκοβιτς να κάνει εύκολα λάθη μειώνοντας σε 2-1 σετ με 6-1. Σταμάτησε όμως εκεί… Ο 24χρονος Σέρβος με αποφασιστικότητα έφτασε στο θρίαμβο με 6-3, πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του τρόπαιο στη Μεγάλη Βρετανία, τρώγωντας μάλιστα χορτάρι από το γήπεδο μετά το τέλος του μεγάλου τελικού!

Ο «Νόλε» θα βρίσκεται πανάξια στο Νο1 των ανδρών την ερχόμενη Δευτέρα (4/7) έχοντας ένα καταπληκτικό σερί τη φετινή περίοδο. Εκτός του ότι έκανε το «πέντε στα πέντε» στους τελικούς που έχει συναντηθεί με τον Ναδάλ, έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα (από τον Φέντερερ στο Ρολάν Γκαρός) με νίκες-ήττες 48-1.

gazzetta.gr