Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το Λιμενικό γύρισε πίσω το καναδέζικο πλοίο με προορισμό τη Γάζα!

Είχε ξεκινήσει από τον Αγιο Νικόλαο με επιβάτες 43 ακτιβιστές

Στην Κρήτη, ρυμουλκούμενο από το Λιμενικό, επέστρεψε λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου με προορισμό την Γάζα το καναδέζικο πλοίο «Τahrir».


Η αναχώρηση έγινε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και μόλις έγινε αντιληπτή από λιμενικούς, πλωτά σκάφη καταδίωξαν το πλοίο και το ακινητοποίησαν στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Κρήτης. Οι λιμενικοί ζήτησαν από τον πλοίαρχο να επιστρέψει στον Αγιο Νικόλαο, υπενθυμίζοντάς του πως υπάρχει απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η αναχώρηση κάθε πλοίου με ελληνική ή ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό την Γάζα.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν ακτιβιστές σε μήνυμα που ανήρτησαν στο twitter, «οι λιμενικοί μας λένε πως δεν τους αρέσει αυτό που κάνουν αλλά εκτελούν "άνωθεν" εντολές».

Στο πλοίο επιβαίνουν 43 άτομα από Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Δανία και Καναδά.

Υπενθυμίζεται πως αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή, μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε για να απολογηθεί, ο 68χρονος Αμερικανός πλοίαρχος του υπό αμερικανική σημαία σκάφους «The Audacity of hope», ο οποίος συνελήφθη από λιμενικούς επειδή το πλοίο απέπλευσε παράνομα την Παρασκευή από το Πέραμα με προορισμό την Γάζα.

Τα δυο πλοία ανήκουν στον στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα», μαζί με οκτώ ακόμη πλοιάρια, που βρίσκονται σε Πειραιά, Κρήτη και Κέρκυρα.

Κατά την διάρκεια του τριημέρου αντιπροσωπείες των ακτιβιστών επισκέφτηκαν τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να τους ενημερώσουν για τους λόγους της απαγόρευσης απόπλου ενώ κάποιοι που επέβαιναν στο αμερικανικό πλοίο παραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: