Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ποινική δίωξη για αναρτήσεις στο Fimotro

Σίγουρος για την αθώωσή του δηλώνει ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη. Κατηγορείται για απειλή κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega. Τι απαντά στα όσα του καταλογίζουν

Σίγουρος για την αθώωσή του δηλώνει ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη. Κατηγορείται για απειλή κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega. Τι απαντά στα όσα του καταλογίζουν

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Fimotro.
Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μηνύσεις του κ. Παναγιωτόπουλου για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ζήτησε τη συνδρομή της εταιρείας Google.
Η εταιρεία ταυτοποίησε το ηλεκτρονικό ίχνος, από το οποίο αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε, θα διαβιβαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ήδη ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει υποβάλει αίτημα για άμεσο προσδιορισμό της δίκης.
Σε βάρος του Fimotro εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις για αδικήματα, όπως της εκβίασης, της απειλής και της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που η Google δίνει στοιχεία διαχειριστών ιστοσελίδων.
H κατάθεση της αγωγής κατά του μπλογκ Fimotro, είχε προκαλέσει επίθεση χάκερ εναντίον της ιστοσελίδας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, τον περασμένο Μάρτιο.
Γιάννης Παπαγιάννης: "Δεδομένη η αθώωσή μου"
Ο κ. Παπαγιάννης σε ανάρτησή του στο fimotro.blogspot.com, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας και για στοχοποίηση του ίδιου.
Αρνείται ότι έστελνε υβριστικά μηνύματα κατά του Χ. Παναγιωτόπουλου και χαρακτηρίζει "αστεία" την κατηγορία.
Μάλιστα, δηλώνει σίγουρος ότι, όταν φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια, θα αθωωθεί.
"Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αθώωσή μου καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει  έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία δεν ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega με τις ip του Fimotro" σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο πραγματικός στόχος του Mega, είναι να τον ταυτοποιήσουν με το Fimotro, ώστε να καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση και να κερδίσουν αγωγές εκατομμυρίων.
"Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP" λέει χαρακτηριστικά.
Ο Γιάννης Παπαγιάννης κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης της ιστοσελίδας Fimotro και κλείνοντας την απάντησή του σημειώνει σκωπτικά ότι ακόμα και αν χάσει τις αγωγές, δεν έχει τίποτα στο όνομά του.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: