Στείλτε μας το άρθρο σας και θα αναρτηθεί αυτόματα! Τον τίτλο βάλτε τον στο Subject.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ειδική ομάδα για συλλήψεις διαδηλωτών έρχεται από την ΕΛ.ΑΣ.(!!!)

Όλο το σχέδιο δράσης για το ραντεβού με τους Αγανακτισμένους

Η επιστροφή των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος, η διαφαινόμενη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης και το ενδεχόμενο να σημειωθούν άγρια σκηνικά ανάλογα με αυτό της 29ης Ιουνίου, είχαν ως αποτέλεσμα...
...να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα που θα «βγαίνει» μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και θα συλλαμβάνει όσους προκαλούν επεισόδια.

Οι πληροφορίες λένε πως έχει ξεκινήσει η εκπαίδευση των συγκεκριμένων αστυνομικών, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι πως δεν θα οπλοφορούν.

Την ίδια ώρα ένας στους δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ χρειάζεται επειγόντως ψυχολογική στήριξη, καθώς τα όσα συνέβησαν τους περασμένους μήνες τους έχουν τραυματίσει ψυχικά.

Όπως δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», αν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στη δημιουργία μηχανισμού ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί άμεσα. Έτσι, οι επιτελείς προβληματίζονται ιδιαίτερα για το πώς θα βγάλουν στους δρόμους «ψυχικά λαβωμένους» αστυνομικούς των ΜΑΤ, και φυσικά πόσο επικίνδυνο θα είναι αυτό, από τη στιγμή που οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των «μαχών», και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες.

Στη νέα ομάδα που θα συγκροτηθεί, αποφασίστηκε οι αστυνομικοί να μην έχουν ασπίδα και κλομπ, όμως θα φορούν τη στολή των ΜΑΤ, θα έχουν αντιασφυξιογόνα μάσκα και κράνος και θα συνοδεύουν διακριτικά τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε κάθε διμοιρία θα βρίσκονται πέντε καμουφλαρισμένοι ΜΑΤατζήδες, έτοιμοι να επέμβουν όταν χρειαστεί.

Όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ λαμβάνουν μέτρα σε διάφορα σημεία της Αθήνας χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει το ενδεχόμενο συμπλοκών με ταραξίες, οι αστυνομικοί της νέας ομάδας δεν θα βρίσκονται εκεί, αλλά θα εκπαιδεύονται συνεχώς ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται επαρκώς στο νέο αυτό ρόλο. Μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους, και είναι πολύ πιθανό στις πρώτες θερμές διαδηλώσεις του Σεπτεμβρίου να κάνουν το ντεμπούτο τους.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: